(İSMAİL ÖRS)-Efeler’de yaşayan 4’üncü derece akciğer kanseri hastası olan 61 yaşındaki Zeynep Cafer, hastalığı ile mücadele ederken, tedavisi için verdiği hukuk mücadelesinden sonuç aldı. 
Cafer’in, tedavisi için tek şansı olan ve bir dozu 16 bin lira değerindeki ilacı Sosyal Sigortalar Kurumu karşılamıyordu. Türkiye genelinde bu ilacı almak isteyenler mahkemelere başvuruda bulunuyor. Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesi üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu tedbir uygulanıyor ve ilacın devlet tarafından ödemesi karşılanıyor.
Zeynep Cafer de ilaç alabilmek için mahkemeye başvurmuş ancak Aydın 1. İş Mahkemesi talebi reddetmişti. 
Mahkemenin ret kararına avukatı Cennet Ceyda Boğa aracılığıyla itiraz eden Cafer, kararın iptali için İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10’uncu Hukuk Daire’sine başvurdu. İtirazı değerlendiren mahkeme, Cafer’i haklı buldu ve hasta kadının ilacı alabilmesi için ihtiyati tedbir kararı aldı. 
‘ÇOK MUTLUYUM’
Mahkemenin verdiği karar ile yeniden hayata tutunduğunu ifade eden Zeynep Cafer, “Çok mutlu oldum. İnsan hayatından önemlisi yok. Tedavimi olabileceğim. Bu ilaç olmasa başka tedavi şansım yoktu” dedi. 
‘MEMNUNİYET DUYUYORUZ’
Zeynep Cafer adına hukuki süreci yürüten avukatı Cennet Ceyda Boğa, alınan karardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Boğa, “Müvekkilimin sağlık durumu ve ortaya koyduğumuz tüm hukuki gerekçeler çerçevesinde Bölge Adliye Mahkemesi istinaf başvurumuzu kabul etti. Bölge Adliye Mahkemesi, böylelikle yerel mahkemenin kararını kaldırmış oldu. Müvekkilin söz konusu ilaçları bu süreçte ücretsiz temin edeceğine ilişkin gerçekleştirdiğimiz hukuk mücadelemizin olumlu neticelenmesi karşısında memnuniyet duyuyoruz. Müvekkilin dava devam ederken borçlanarak almak zorunda kaldığı ilaçların bedellerinin iadesine ilişkin süreci de yakından takip etmekteyiz " diye konuştu.