Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta içerisindeki illere göre Korona virüs vaka sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre; Aydın’da günde ortalama 56 kişi Korona virüse yakalanırken bu rakam 59'a, haftalık ise 394 olan sayı 414'ü geçti. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 25 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Korona virüs hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bir yandan uygulanan kısıtlamalar bir yandan da başlatılan aşı çalışmaları ile Korona virüs ile mücadele sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin Korona virüs vaka sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, yaklaşık 1 milyon 119 bin civarı nüfusu bulunan Aydın bir hafta içerisinde her yüz bin kişiden 35,21’i Korona virüse yakalandı. Bu hafta ise rakam 37,71'e yükseldi. Yapılan hesaplamalara göre son 1 hafta içerisinde Aydın’da günde ortalama 59 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 414’e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı illerde vaka sayılarının arttığına işaret ederek, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"TEDBİRLERE DAHA ÇOK UYMALIYIZ"

"Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız," dedi.