İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir'in yerelde iyi yönetilemediğini, CHP idaresinde 6. dönemini yaşamasına rağmen hizmetten uzak kalmasına şahitlik ettiklerini belirtti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Çankırı, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın 30 ilçede, eş zamanlı ziyaretleri kapsamında, Bornova Kaymakamı Fatih Genel'i ziyaret etti.

Ceyda Bölünmez Çankırı, ardından Bornova Roman Hakları Eğitim Derneği binasının açılışına katılıp partisinin kadın kolları üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti Bornova İlçe Başkanı olarak atanan Veysel Güldoğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Çankırı, burada yaptığı açıklamada, "Aşkınan çalışan yorulmaz" şiarıyla, çalıştıklarını belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk hisseden herkesten beklentilerinin üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmesi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"19 senedir yaşanan tüm zor zamanlara rağmen Cumhurbaşkanımıza ve partimize desteğini, duasını ve oyunu hiçbir zaman esirgemeyen aziz milletimize hizmetkar olmak bizlerin boynumuzun borcudur. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle hükümet olarak her kesimden insanımızı yalnız bırakmayarak geçimlerini rahat temin etmenin çabası ve desteği içerisindeyiz. Toplamda 661 milyar lirayı bulan bu hibe ve desteklerin ülkemizin salgın sürecini çok ciddi ekonomik kayıplara, sosyal sıkıntılara, güvenlik tehditlerine maruz kalmadan geçirmesinde çok büyük katkısı olmuştur. Bugün Türkiye, dünyada milli gelirine oranla halkına en etkin, yaygın ve yüksek tutarlı destekleri sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. Aynı şekilde ülke içinde de bir yandan salgınla mücadelemizi devam ettirirken bir yandan da demokrasi ve kalkınma hedeflerimize doğru bir kararlılık içerisindeyiz."

Türkiye'nin her alanda geliştiğini ancak İzmir'in yerel yönetimden kaynaklı olarak bu alanda yol kat edemediğini savunan Çankırı, şöyle devam etti:

"İzmir yereline baktığımız zaman büyük bir hizmet açığı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP'li ilçe belediyelerinde laf çok ama icraat yok. İzmir, CHP idaresinde 6. döneminde, artık tüm işleyişin rayına oturması gerekirken hizmette en uzak dönemine üzülerek şahitlik ediyoruz. Biz AK Teşkilatlar sokak sokak, kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza hizmetin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız. 2024 seçimlerinde İzmirimizi gönül belediyeciliği olan AK Belediyecilikle tanıştırıp ülkemizin incisi haline getireceğiz inşallah."