(İsmail ÖRS) - Kaza, Aydın-Muğla Karayolunda geçen Şubat ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücü adayı B.B. idaresindeki 09 AEK 156 plakalı otomobil ile aynı istikamette ilerleyen 48 K 8733 plakalı TIR otogar kavşağı mevkisinde çarpıştı. Sürücü adayı eğitiminde kullanılan otomobil, yol kenarında bulunan direğe çarparak durabildi.

Kazada, sürücü kursuna ait araçta bulunan B.B., B.K. ve E.Z. hafif şekilde yaralanırken kurs komisyon görevlisi Tekin Özdemir kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

2 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan TIR sürücüsü Doğan İyem (32) hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

BİLİRKİŞİ DOĞAN İYEM’İ ASLİ KUSURLU BULDU

Dava aşamasında hazırlanan bilirkişi raporunda TIR şoförü Doğan İyem’in hız sınırını aştığı, takip mesafesine uymadığı ve ışık ihlali yaptığı belirtildi. "Olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı nedeniyle asli derecede kusurludur” ifadeleri yer aldı.

“ARACIM KAYDIĞI İÇİN HAKİMİYETİMİ KAYBETTİM”

Mahkemede savunma yapan Doğan İyem, kaza anında havanın yağışlı olduğunu frene bastığını ancak aracının kaydığı için hakimiyetini kaybettiğini söyledi. İyem, “Otogar ışıklarına geldiğimde hava yağışlıydı, trafik lambaları yeşil ışıktan sarıya döndü. Döner dönmez bir anda önümde durdu. Ben frene bastım. Ancak aracım kaydığı için hakimiyetimi kaybettim. Sağa doğru kaçtım ancak vurdum” dedi.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti Doğan İyem’in tutukluluğun devamına ve yeterli delillerin toplanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.