Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 17 Eylül 2018 tarihinden bu yana Kaymakamlık görevini yürüten Yılmaz Kurt'tan (45) yakınları uzun süre haber alamadı. Durum polis ekiplerine bildirilince, Kaymakam Kurt’un bulunması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Cep telefonu sinyalinden Didim’de olduğu tespit edilen Kurt, Akbük Mahallesi’ndeki ormanlık alanda vurulmuş olarak bulundu. Kaymakamın silahla kafasına ateş ederek intihar ettiği öğrenildi. 

KORUMASI VE ŞOFÖRÜNDEN HELALLİK İSTEMİŞ 

Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt’un koruması ve şoförüne ‘Hakkınızı helal edin’ şeklinde mesaj attığı belirtildi. Evli ve 3 çocuk babası Kurt’un intiharıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

KAYMAKAM YILMAZ KURT KİMDİR?

1976 yılında Trabzon/Çaykara'da doğdu. 2001 yılında Kırklareli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etti. Bu dönemde; Tokat/Almus, Niksar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere'de bir yıl yabancı dil eğitimi aldı. 2005 tarihinde Ordu/Çatalpınar kaymakamı olarak atanan Kurt, müteakiben Erzincan/Kemaliye, Rize/Hemşin Kaymakamlığı, Hakkari Vali Yardımcılığı, Erzurum/Tortum Kaymakamlığı, Artvin Vali Yardımcılığı, Giresun/Eynesil Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2018 yılında Aydın/Kuyucak Kaymakamlığına atanmış olup, 17 Eylül 2018 tarihinde Kuyucak’ta göreve başladı.