(İSMAİL ÖRS) Olay, Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Bedirler Mahallesinde 2019 yılı Haziran ayında yaşandı. O tarihten bir süre önce, 16 yaşındaki C.K., ailesiyle birlikte Çine ilçe merkezine taşındı. C.K.'nin karnı büyümeye başlayınca küçük kızın durumundan şüphelenen yakınları, C.K.’yi hastaneye götürdü. Yapılan muayene sonucunda C.K.'nin 7 aylık hamile olduğu belirlendi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında baba Salih K. çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan tutuklandı. Salih K. suçunu itiraf ederken, anne D.K. de tecavüzü doğruladı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda Aydın 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu süreçte devlet koruması altına alınan 16 yaşındaki C.K., doğum yaptı.  
 

ÇOCUK BABASINDAN DEĞİL AĞABEYİNDEN ÇIKTI

Aydın 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan DNA testi sonucunda, çocuğun babasının Salih K. olmadığı belirlendi. Küçük kız ifadelerinde, ağabeyi Mustafa K. tarafından da istismar edildiğini söyledi. Mahkeme kararıyla yapılan DNA testi sonucu, olay tarihinde kendisi de 18 yaşından küçük olan Mustafa K.’nin doğan çocuğun biyolojik babası olduğu belirlendi. Ağabey Mustafa K.’nin 12 yaşından küçük olan diğer öz kardeşi H.K’ya da tecavüz ettiği yargılama sırasında ortaya çıktı. 
 

BABAYA 45 AĞABEYE 50 YIL HAPİS CEZASI 

Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamanın son duruşması görüldü. Tutuklu yargılanan baba Salih K. ve ağabey Mustafa K., duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, baba Salih K.’yı çocuğun cinsel istismarı suçundan 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. Türk Ceza Kanununda öngörülen en fazla hapis cezası 30 yıl olduğu için ceza 30 yıl hapise dönüştürüldü. Öz kardeşleri C.K. ve H.K.’ye uzun süre tecavüz eden ağabey Mustafa K. de her iki kardeşine yönelik eylemleri nedeniyle 50’şerden 100 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa K.’nin cezası, olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle 24 yıl hapise düşürüldü.
 

BABASINA YÖNELİK ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararını açıklamasının ardından, davada flaş bir gelişme yaşandı. Daha öncesinde babası tarafından tecavüze uğradığı yönünde ifade veren C.K., babasının da ilk ifadesinde doğruladığı tecavüz olayında geri adım attı. C.K.’nin mahkemeye verdiği dilekçe ile şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi. C.K., mahkemeye verdiği dilekçede, “Babam tarafından herhangi bir cinsel istismara uğramadım. Bana şiddet uyguladığı için o şekilde ifade vermiştim. Kendisi hakkında herhangi bir şikayetim yoktur” ifadeleri yer aldı.