Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl 13 Ekim'de Osmanyozgatlı Mahallesi'nde meydana gelen olaya ilişkin iddianamesini hazırladı.

İddianamede tutuklu şüpheli E.A ile müşteki Ş.Y'nin ifadelerine yer verildi.

E.A, ifadesinde bir çocuk babası olduğunu, eşi D.A. ile 1,5 yıldır ayrı yaşadıklarını ve eşiyle, kısa süre önce müşteki Ş.Y'nin sevgili olduğunu öğrendiğini anlattı.

Ş.Y. ile ilk kez olay günü karşılaştığını belirten E.A, "Kırmızı ışıkta beklediğim esnada eşim D. ile Ş.Y'yi birlikte gördüm. Eşim bana uzaktan 'Seni bitireceğim' şeklinde sözle tehditte bulundu. Sonrasında Ş.Y. kullanmakta olduğum aracın sağ ön yolcu kapısından kafasını içeri uzatarak 'Bekle burada bakalım' dedi. Ben de az miktarda gaza basıp aracımla itekleyerek Ş.Y'yi korkutmak istedim. İtekleme sonuç Ş.Y'nin yana düşmüş olabileceğini düşündüm ve yola devam ettim. Tekerin Ş.Y'nin üzerinden geçtiğini düşünmedim." ifadelerini kullandı.

Müşteki Ş.Y. ise ifadesinde E.A'yı, 1 yıldır birlikte yaşadığı D.A'nın eski kocası olarak tanıdığını ve daha önce de E.A'nın telefonda kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Olay günü de E.A'nın kendisine küfrettiğini ve bu nedenle otomobilin yanına gittiğini iddia eden Ş.Y, "Araca gittiğimde belinde silah olduğunu düşündüm. Arabanın önüne geçtim. Beni sürükledi. Gözümü açtığımda hastanedeydim." ifadelerini kullandı.

Müşteki Ş.Y'nin olayda, vücudunda hayati fonksiyonları orta derecede etkileyecek şekilde kırıklar oluştuğuna dair Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından verilen rapor da iddianamede yer aldı.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise şüphelinin, şüphelinin 1,58 promil alkollü olduğu, doğrudan kasıt ile müştekiye çarparak öldürmeye çalıştığı ve olay sırasında otomobilde bulunan akrabası H.Y'nin uyarısına rağmen aracını ilerletmeye devam ettiğini belirtildi.

Şüphelinin "hakaret" ve "kasten öldürmeye teşebbüs", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçlarından 9 yıl 6 aydan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

- Olay

Osmanyozgatlı Mahallesi'nde, geçen yıl 13 Ekim'de 09 ACF 135 plakalı otomobilin sürücüsünün bir kişiye çarptıktan sonra kaçtığı ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, ağır yaralanan Ş.Y (42), 112 Acil Sağlık ekiplerince Adnan Menderes Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Kazaya ilişkin inceleme yapan ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, kaçan sürücünün E.A. (41) olduğunu tespit etmişti. Güvenlik kamerası görüntülerinde Ş.Y'nin otomobilin altında bir süre sürüklendiği yer almıştı.