(İSMAİL ÖRS) Olay, Efeler’e bağlı Fatih Mahallesi’nde geçen mart ayında yaşandı. 
Edinilen bilgiye göre, Yiğit Kaan Vural (21), tartıştığı babası Barış Vural’ı (45) tüfekle vurdu. Ağır yaralanan Barış Vural, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 
Yaşanan olayın ardından polis ekiplerince yakalanan Yiğit Kaan Vural hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. 
Duruşmaya Yiğit Kaan Vural, Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Yiğit Kaan Vural’ın annesi Esma Vural ve kardeşi Ahmet Vural ile ailenin avukatı hazır bulundu. 
“ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM” 
Mahkemede savunma yapan Yiğit Kaan Vural, babası Barış Vural’ın olay anında annesine şiddet uyguladığını, bunu engellemek için babasını korkutmak istediğini ve yanlışlıkla öldürdüğünü söyledi. Vural, “Anneme daha önce birçok kez olduğu gibi o gün de şiddet uyguluyordu. Ben, babamın silahını alarak kendisini korkutmak istedim. Hedef almadım. İlk atışı korkutmak amaçlı, hedef almadan yaptım. Daha sonra üstüme geldi. O anda yaşanan kargaşa sırasında silah tekrar ateş aldı ve babama isabet etti” dedi. 
“SÜREKLİ ŞİDDET GÖRÜYORDUM” 
Yiğit Kaan Vural’ın annesi Esma Vural da hayatını kaybeden eşi Barış Vural’dan sürekli şiddet gördüğünü söyledi. Oğlunun cinayet kastı ile hareket etmediğini savunan anne Vural, “Oğlum o gün sadece beni korumak istedi” diye konuştu. Esma Vural’ın diğer oğlu 15 yaşındaki Ahmet Vural da babasının annesine şiddet uyguladığı anlara hem ağabeyinin hem de kendisinin defalarca kez tanıklık ettiğini belirtti. 
Sanığın ve tanıkların ilk savunmalarının ardından, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bazı ara kararlar alan mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.