İsmail Örs - Aydın’da yaşayan 53 yaşındaki malulen emekli Ümit Varvil, 15 yıldır böbreklerindeki rahatsızlıkla ilgili tedavi görüyor.

Son dönemde hastalığı ilerleyen Varvil, bir böbreğini kaybetti ve bir süre önce Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde diyaliz tedavisi görmeye başladı.

Tedavisinde uygulanacak ilaçları almak üzere eczaneye giden Varvil, şok yaşadı. Eczanedeki görevli, “reçetedeki ilacın aynısının bir gün önce Antalya’da kendisine verildiğini, bu nedenle ilacı satamayacağını” söyledi.

Hayatı boyunca Antalya’ya hiç gitmediğini söyleyen Varvil, kendi adına gerçekleştirilen sağlık işlemlerini öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü’ne başvurdu.

Ümit Varvil aldığı yanıtla ikinci şoku yaşadı. SGK kayıtlarına göre, Ümit Varvil adına Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2016 yılından bu yana farklı branşlardaki 24 doktorda muayene kaydı açılmıştı. Bu muayeneler sonucu çok sayıda ilaç yazılmış, akülü tekerlekli sandalye ve farklı tıbbi malzemeler satın alınmıştı.

Bu bilgilerle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşan Varvil, hastane yetkililerini haberdar etti. Aynı zamanda hukuki süreç başlatan Ümit Varvil, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 

TEDAVİ TUTARLARI 7 MİLYON 500 BİN TL’Yİ AŞMIŞ 

Hastanenin yaptığı iç disiplin soruşturmasında, 2019 yılından bu yana Ümit Varvil’in kimlik numarasıyla çok defa işlem yapıldığı belirlendi. 

Aradan geçen sürede sık sık hastane ile görüşen Ümit Varvil, "Yaptığım araştırmalar sonucunda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri bana tedavi tutarlarının 7 buçuk milyon TL'yi aştığını söyledi. Benim adıma birileri ülkeyi dolandırıyor. Bana da çok büyük mağduriyet yaşatıyor. Bunların bulunması lazım. Ben üç kuruş emekli maaşımla hayatımı geçindirmeye çalışıyorum. 7 buçuk milyon TL ülkeyi dolandırıyorlar" diye konuştu.
 

ANTALYA'YA GİDECEK PARASI YOK

Aylardır süren belirsizliğin içerisinde mağduriyet yaşadığını dile getiren Ümit Varvil, "Hastaneden günler sonra bir yazı geldi. Hastane yapılan dolandırıcılığı kabul ediyor ve beni ifade için hastaneye çağırıyor. Benim 3 kuruş maaşım var, yol parasını bile karşılayamıyorum. Nasıl gideyim? Param olmadığı için avukat bulamıyorum. Hastaneyle görüşmek için Antalya'ya gidemiyorum. Nasıl çözülecek bilmiyorum" ifadelerini kullandı.