Edinilen bilgiye göre, bazı vatandaşlar Didim Asayiş Büro Amirliği’ne gelerek araç aldığını, aldığı aracın hasarlı olduğu, kilometresi ile oynanmış olduğu dolandırıldığı söyleyerek şikayette bulundu. 
Yapılan çalışmada Ö.A.’nın liderliğinde işyeri çalışanlarından, M.C., M.K., U.A., O.A., G.K., A.K., A.Ç., Y.Ç., S.A., M.K. ve Ö.K. ile birlikte genellikle kazalı, ağır hasarlı veya yüksek kilometreli lüks otomobilleri düşük fiyata satın alarak tamir ettirip,  İzmir veya Didim’de kilometrelerini düşürdükleri, sahte ekspertiz raporu düzenledikleri  daha sonra  internet sitesi üzerinden yüksek fiyatlara  sattıkları   tespit edildi. 
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Aydın ve İzmir olmak üzere 11 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 12 şüpheli yakalandı. 
Şüphelilere yapılan aramada, 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 53 adet fişek, 50 adet 9,19 çapında tabanca fişeği, 4 adet kama diye tabir edilen bıçak, 1 adet muşta, Çok sayıda dijital materyal ve evraklara el konularak, şüpheliler gözaltına alındı.