(İsmail ÖRS) - Olay, Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Bedirler Mahallesinde 2019 yılı Haziran ayında yaşandı.  O tarihten bir süre önce, ailesiyle birlikte Çine ilçe merkezine taşınan 16 yaşındaki C.K.'nin karnının büyüdüğünü fark eden akrabaları, durumundan şüphelendikleri küçük kızı hastaneye götürdü. 

Hastanede yapılan kontrolde C.K.'nin 7 aylık hamile olduğu belirlendi. Durumun polise bildirilmesi üzerine, ekipler çalışma başlattı. Küçük kızın ifadeleri üzerine, babası Salih K. çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan tutuklandı. Salih K. suçunu itiraf ederken, anne D.K. de tecavüzü doğruladı. Aydın

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından Aydın 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu süreçte devlet koruması altına alınan 16 yaşındaki C.K., doğum yaptı.  

ÇOCUK BABADAN DEĞİL AĞABEYİNDENMİŞ 

Aydın 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasına ulaşan DNA testine göre, doğan çocuğun babasının Salih K. olmadığı belirlendi. Küçük kız ifadelerinde, ağabeyi Mustafa K. tarafından da istismar edildiğini söyledi. Mahkeme kararıyla yapılan DNA testi sonucu, olay tarihinde kendisi de 18 yaşından küçük olan Mustafa K.’nin doğan çocuğun biyolojik babası olduğu belirlendi. Ağabey Mustafa K.’nin 12 yaşından küçük olan diğer öz kardeşi H.K’ya da tecavüz ettiği yargılama sırasında ortaya çıktı. 

BABAYA 45 AĞABEYE 50 YIL HAPİS CEZASI 

Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamanın son duruşması görüldü.

Tutuklu yargılanan baba Salih K. ve ağabey Mustafa K., duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, baba Salih K.’yı çocuğun cinsel istismarı suçundan 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. Türk Ceza Kanununda öngörülen en fazla hapis cezası 30 yıl olduğu için ceza 30 yıl hapise dönüştürüldü.

Öz kardeşleri C.K. ve H.K.’ye uzun süre tecavüz eden ağabey Mustafa K. de her iki kardeşine yönelik eylemleri nedeniyle 50’şerden 100 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa K.’nin cezası, olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle 24 yıl hapise düşürüldü.