Edinilen bilgiye göre, Söke’de pozitif bir hastaya ilaç vermek için giden filyasyon ekibine kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çeşitli sorular soruldu. Apartmandaki koronavirüs hastasını öğrenmek isteyen kişiye, filyasyon ekibi bilgi veremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine sağlık görevlilerine saldıran kişi, arabayı tekmeleyip şiddet uygulamaya çalıştı. 
Durumun polise haber verilmesi üzerine olay yerinden kaçan saldırgana yönelik arama çalışması başlatıldı. Yakalanan şüpheli emniyete götürüldü. 
Öte yandan, filyasyon ekibinde görevli çalışanların durumlarının iyi olduğu, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Söke İlçe Sağlık Müdürlüğü ve polis ekiplerince konunun yakından takip edildiği belirtildi.

AÇIKGÖZ'DEN KINAMA MESAJI 

Saldırıyı kınayan Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, "Söke ilçemizde pozitif bir hastamıza filyasyon ve ilaç vermek üzere görevli giden ekibimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sayın Kaymakamımız ve il Müdürlüğü'müzün bizzat takip ettiği olayda, şahsın yakalanması için Emniyet güçlerimizin çalışmaları devam etmektedir. Gece gündüz demeden sahada büyük bir özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.