Bir süredir istifa iddialarıyla gündemde olan İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk görevi bıraktığını açıkladı.
Öztürk’ün istifasının, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’la arka planda yaşadığı tartışmalar sonrasında gelmesi dikkati çekti.
KURAL YERİNE ÖZTÜRK’Ü TERCİH ETMİŞTİ
İYİ Parti’li Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ocak 2020’de gerçekleştirilen ilçe kongresi öncesinde, seçim çalışmalarında önemli paya sahip olan Nazilli Kurucu İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın önünü kesmişti. 
Özcan, parti organlarını hiçe sayarak Cihat Öztürk’ün İlçe Başkanlığı seçimine ‘mutabakat adayı’ adayı olarak katılacağını bizzat duyurmuştu. Cihat Öztürk için ‘Değerli dava arkadaşım’ ifadesini kullanan Özcan, “Av. Cihat Öztürk'ün başkanlığında bir liste ile seçime girilmesi konusunda mutabakata varılmıştır” demişti.
ÖZTÜRK’Ü YARI YOLDA BIRAKTI
Ancak bir süredir Cihat Öztürk ile Kürşat Engin Özcan arasında anlaşmazlık olduğu iddiaları gündeme geldi. Hemen ardından, Öztürk aleyhinde karalama kampanyası başlatıldı. 
Konuyla ilgili İYİ Parti İl Yönetiminden yapılan açıklamada, İlçe Başkanı Cihat Öztürk’e yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği vurgulanırken, operasyonun failinin kısa sürede ortaya çıkacağı belirtildi.
ÖZCAN GEÇEN HAFTA AKŞENER İLE GÖRÜŞTÜ
27 Ekim’de Ankara’ya giden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bazı Genel Merkez yöneticileri ile görüştü.
Cihat Öztürk hakkında ‘istifa’ söyleminin Özcan’ın Nazilli’ye döndüğü günlerde yayılması, “Operasyonun arkasında Özcan mı var?” sorusunu gündeme taşıdı.
ANKARA’DA ŞENLİK, NAZİLLİ’DE KAOS
Cihat Öztürk’ün istifası ile Kürşat Engin Özcan, yola çıktığı ikinci ilçe başkanıyla da yollarını ayırmış oldu. 
Genel Merkezde olumlu bir hava yakalayan İYİ Parti’nin, yönetimi elinde bulundurduğu en büyük ilçe olan Nazilli’de sürekli ayrılık ve gerilim konularıyla gündemde olması ise şaşkınlıkla karşılandı.