Sadakatsiz dizisinin yeni bölümünde, Derin’in ortadan kaybolması hem Volkan hem de Güçlü ailesi üzerinde büyük etki yarattı. Tüm şehirde Derin’in bulunması için adeta seferberlik başlatıldı. Derin kaybolduktan sonra polisler tüm şüphelileri sorguya çekmeye başladı. İlk olarak Volkan ile konuşurlar. Gönül ise polisi Asya’ya yönlendirir. Ancak ortaya çıkan bir mesaj tüm gözleri yeniden Volkan’a çevirir. Asya ise kendini bu olayın dışında tutmaya çalışır fakat yaşananlar onu çıkmaza sürüklemektedir. Ortaya çıkan ipuçları ve yeni tanıklar soruşturmanın seyrini beklenmedik yönlere çeker. 

Sadakatsiz dizisinde Derin’in öldüğü iddia edildi. Derin karakterini canlandıran Melis Sezen’in diziden ayrılacağı iddia edilmişti. Yayınlanan son fragmanda Derin’in öldüğü ve polis ekiplerinin arama yaparken bulduğu bir mektup okunduğu görüldü. Ayrıca ekipler Derin’in telefonuna gelen tehdit mesajları buldu. 
Sadakatsiz dizisi 2015 yılında BBC One kanalında yayınlanan Doctor Foster isimli yabancı mini drama dizisinden uyarlama. Sadakatsiz dizisinin orijinali olan Doctor Foster’da Derin karakterinin uyarlandığı Kate karakterinin ölerek diziye veda ediyor.