Yönetmen koltuğunda Hakan İnan’ın oturduğu Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi seyirci ile buluştu. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi isminden de anlaşıldığı gibi Kıbrıs’ı anlatacak. Dizi yayınlandığı süre boyunca Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı 1963 yılından günümüze yaşanan gelişmeleri konu edinecek.  
BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİ’NİN OYUNCULARI KİM?
Dizinin oyuncu kadrosu ise birbirinden başarılı oyuncularla dolu. Serkay Çayoğlu, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu ve Miray Akay dizide dikkat çeken oyuncular. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi Türk halkının vermiş olduğu mücadeleleri ve var oluş hikayesini konu edinecek. Dizide Kıbrıs Türklerinin yaşamları anlatılacak. 
BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİ NEYİ ANLATIYOR?
Kıbrıs’ta Türkler ve Rumlar birlikte yaşamaktadır. Kanlı Noel diye de bilinen zamanın yaşanması ile diğer Türkler gibi Dereli ailesi de saldırıya uğrar. Dereli ailesi ve diğer Türkler yaşanan bu olayların ardından göç etmek zorunda kalır. Dereli ailesinden Kemal Dereli göç eden Türklerin lideri olur.
TMC Yapım imzalı dizi, Rumların istilasına uğrayan Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin yaşamış oldukları zorlukları ve görevlendirildiği için Kıbrıs’a giden birinin sevdiklerine karşı yaşadığı özlemi anlatacak. Dizinin tarihi olayları anlatacak olmasının da seyirciler tarafından beğenilmesi bekleniyor.