(İsmail ÖRS) - 2020 yılı Kasım ayında işlenen cinayetin 3 sanığı, ilk kez hakim karşısına çıktı. Söke 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren ve olayın asıl faili olduğu ileri sürülen sanık Ali Batuhan D., olay günü Mehmet S. tarafından arandığını, kız arkadaşının evine giden bazı kişilerin kapıya dayandığını söylediğini belirtti.

Ali Batuhan D., olayı şöyle anlattı: “Mehmet aradığında yanımda Adem A. vardı. Birlikte eve gittik. Evde Fırat Kölemen ve yanında Melih ve Vade vardı. Fırat, Mehmet’ten hesap sormaya geldiğini söylüyordu. Fırat’ın yanındaki kişi bize hakaret ediyordu. Fırat Kölemen’le biz mutfağa gittik. Orada konuştuktan sonra Fırat sakinleşti. Daha sonra evden ayrıldılar. Aşağı indiklerinde, ev sahibini arayıp telefonu unuttuklarını söylediler. O sırada biz aşağı inmek üzere asansördeydik. Telefonu verebileceğimizi söyledik. Aşağı indiğimizde telefonu verirken Fırat’la konuşmaya başladık. Fırat’ın yanındaki Melih hakaret etti. Elini cebine atacaktı. Bunun üzerine ben aracın içine biber gazı sıktım. Fırat aşağı indi, bana yumruk attı ve boğazımı sıkmaya başladı. Nefes alamıyordum. Cebimden çıkardığım bıçağı önce Fırat’ın bacağına, sonra da rastgele sallamaya başladım. Fırat’ın boğazından nasıl yaralandığını bilmiyorum. Daha sonra Adem ile olay yerinden kaçtık. Zeytinlik gibi bir yere gidip polisleri beklemeye başladık.”

Cinayet anında Fırat Kölemen’in yanında olan Melih U. ise eve gidiş nedenlerini benzer ifadelerle anlatırken, kimseye hakaret etmediğini söyledi. Melih U., “Aşağı indiğimizde telefonu unutmuştuk. Evin önünde araçla beklerken eve gelen iki kişi yanımıza geldiler. Telefonu Fırat’a verip biber gazı sıktılar. Ben herhangi bir şey söylemedim. Fırat araçtan inmesin diye gaza basmıştım ancak araçtan indi. Ben araçtan indiğimde Fırat boğazını tutuyordu. Çocuklar da kaçıyordu. Sanık ve tanık ifadelerinin alınmasının ardından, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.