İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye, 1 Temmuz itibarıyla sözleşmeden çekildi. "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyen binlerce kadın yurt genelinde sokaklara çıktı. Kuşadası’nda da kadınlar, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği bir programda bir araya geldi. Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen buluşmaya çok sayıda kadın ile birlikte Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Melahat Yaylacı, Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Sezin Özdemir, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel, STK ve siyasi partilerin kadın temsilcisi katıldı.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Etkinlikte konuşan Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sezin Özdemir, İstanbul Sözleşmesi’nden azla vazgeçemeyeceklerini belirterek “Türkiye kadınların yaşam teminatı olan İstanbul Sözleşmesi’nden bugün itibariyle çekildi. Biz kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümetin bu işten geri adım atmasını istiyoruz” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Belediyesi Meclis Üyesi Melahat Yaylacı ise “Hayatımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar olarak sesimize ses, gücümüze güç katarak İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağız. Arkadaşlar sakın umutsuzluğa kapılmayın. Bugünler geçecek ve kendimizi asla vahşilere teslim etmeyeceğiz. Haydi, şimdi hep beraber mücadele edelim. Kadınları, çocukları özgürleştirmek için çalışalım” diye konuştu.

Etkinlik konuşmaların ardından Atlas Folk Ritim Grubu ile Zekiye Altıntaş ve arkadaşlarının sahne aldığı konserlerle devam etti.