CHP Kuşadası İlçe Bakanlığı “Gez, Gör, Öğren” sloganıyla yaşama geçirdiği projeyle Kuşadalı çocukların yüzünü güldürmeye başladı. Proje ile kentin farklı mahallelerinde yaşayan çocukları kentin kültür-sanat rotaları ile tanıştırmayı hedefleyen CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen gezilerin ilki Kuşadası Belediyesi tarafından restore edilerek ziyarete açılan Mineral ve Fosil Müzesi’ne oldu. Çocuklar Mineral ve Fosil Müzesi’nin ardından Sevil Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi-Dijital Ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı ile Kuşadası Belediyesi ile KUSAV iş birliğinde açılan Ada Modern Sanat Galerisi’ni gezdi.

Soğucak ve Yaylaköy mahallerinde yaşayan 11 çocuk ve velilerinin katıldığı gezi, Kuşadası Belediyesi, TOBB, ICC, Habitat Derneği ve Facebook ortaklığı ile açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nin de ziyaret edilmesinin ardından sona erdi. CHP tarafından düzenlenen Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi’ne (ÜTSE) katılan parti yöneticileri Ramazan Kömeç, Tahsin Demirtaş, Hatice Bulan, Reyhan İnalkaç ile CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Günel’in de yer aldığı gezi sonrasında çocuklara Gazibeğendi tesislerinde öğlen yemeği verildi. Yemeğin ardından CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı ile Duygu Günel çocuklara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN MUTLU OLMASI”

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı, “Bugün çocuklarımızın güzel vakit geçirmesi için kentimizdeki kültür ve sanatla ilgili merkezlere bir gezi düzenledik. Geziye Soğucak ve Yaylaköy mahallerinde yaşayan 11 çocuğumuz katıldı. Çocuklarımız bu gezi sayesinde kültür-sanat merkezlerimizi görme şansı yakaladı. Tek amacımız çocuklarımızın mutlu olması. ‘Gez, Gör, Öğren’ sloganıyla yaşama geçirdiğimiz proje kapsamında çocuklarımıza yönelik etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“HEM GEZİP HEM ÖĞRENDİLER”

Soğucak Mahallesi’nde yaşayan 5’nci sınıf öğrencisi Betül Ergenekon “Bugün çok önemli şeyler öğrendik. Çok güzel yerler dolaştık. Yarıyıl tatilimizde bizler için böyle güzel bir etkinlik düzenlenmesine katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Betül Ergenekon’un annesi Nazlı Ergenekon ise “ Çocuklarımız bugün çok güzel vakit geçirdiler. Hem gezip hem öğrendiler. Böyle önemli bir organizasyon düzenledikleri için Ayşegül Dağlı başta olmak üzere tüm yöneticilere çok teşekkür ederiz” diye konuştu.