Germencik Belediyesinden yapılan açıklamada, Başkan Öndeş'in kullanmadığı bazı eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışladığı, belediye ekiplerinin de bu eşyaları teslim aldığı belirtildi.

Ayrıca, ekiplerin eşyaları teslim alıp belediye aracına yüklediğin dair ayrıntılı fotoğraflar da paylaşıldı.

Germencik Belediyesinden yapılan açıklama şöyle: “Sosyal medyada bir şahsın belediye başkanımız Sayın Fuat Öndeş’in evinin önünde belediyemize ait olan bir aracın görüntülerini paylaşarak, aracı şahsi işlerinde kullandığı iddiası üzerine bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamusal bir görev olan ve etik kuralları bulunan gazetecilik mesleğini ayaklar altına alarak kendisine gazeteci sıfatı yakıştıran şahsın tüm iddialarını ve iftiralarını kabul etmiyor, kamuoyunu da bu gibi art niyetli kimselere itibar etmemelerini rica ediyoruz.

Germencik Belediyesi olarak bu güne kadar hayata geçirdiğimiz tüm proje ve uygulamalarda sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ettiğimiz konusu tüm kamuoyunun malumudur. Sosyal belediyecilik faaliyetlerimizin başında yer alan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın giyim, ev eşyası, gıda vb. gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için yürüttüğümüz program çerçevesinde ekiplerimiz mesai kavramı gözetmeksizin bağışta bulunmak isteyen hayırseverlere ulaşarak bu yardımları toplamaktadırlar. Belediye Başkanımız Sayın Fuat Öndeş de sade bir vatandaş olarak evinde kullanmadığı giysi, kitap, ikinci el ev eşyalarını bağışlamış, kendisi taşıyıp yükleyerek ekiplerimize teslim etmiştir. Tüm durum bundan ibaret olup aksi yönde atılan tüm iftiraları iddia sahiplerine iade ediyor, toplumun vicdanına bırakıyoruz. Gündem de bu kadar sorun varken, hayat pahalılığı, geçim sıkıntıları, ekonomik problemler tırmanmışken, birileri tarafından belli bir maksatla kiralanan ve gazetecilik iddiasıyla karalama kampanyası yürüten bu gibi kimselerin iftiralarına cevap vermek amacıyla gündemi meşgul ettiğimiz için üzgünüz.

Germencik Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ilkesiyle halkımızın her zaman yanında olmaya devam edecek, topluma dokunmaya, maddi manevi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”