Yol yenileme, park ve bahçelerin bakımı, temizlik faaliyetleri gibi pek çok alanda hummalı bir çalışma sergileyen Nazilli Belediyesi, görüntü kirliliğinin önlenmesi ve çevrenin korunması için Yıldıztepe Mahallesi 28 Sokak’ta düzenleme ve istinat duvarı yapım çalışmalarına başladı.
Yaklaşık 4 bin metrekare alanda yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgenin doğal hali ve zeytin ağaçları korunarak 190 metre uzunluk ve 2 metre yükseklikte taş duvar örüldü. Ayrıca 5 metre yüksekliğe erişmek için 3 buçuk metre genişliğinde merdiven inşa edildi.
DOĞAL HALİ KORUNACAK
İlçe genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması ve mevcut alanların kullanılabilir hale getirilmesi için gayret ettiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Bu alandaki çalışmalarımız tamamlandığında tüm hemşehrilerimizin doğa ile iç içe olduğu, aileleri ile keyifli vakit geçirebildiği bir alanı ilçemize kazandırmış olacağız. Projemizi hazırlarken bölgenin doğal halinin korunması ve özellikle içerisinde yer alan zeytin ağaçlarımızın zarar görmemesi konusunda büyük hassasiyet gösterdik” diye konuştu.