ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in geçen ay açıkladığı ‘Profesyonel liglerde bir futbol takımımız olacak’ sözleri ile açıkladığı projenin ayrıntıları netleşmeye başladı. ADÜ’nün Yıldızspor ile birleşme projesi için görüşme halinde olduğu ancak çıkan pürüzler nedeniyle görüşmelerin sonuçlanamadığı öğrenildi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bir programda yaptığı konuşmada, ADÜ adını taşıyan bir futbol kulübünün olacağını ve kulübün profesyonel liglerde mücadele edeceğini açıklamıştı. Rektör Aldemir, “İddia ediyorum profesyonel ligde bir futbol takımımız olacak. Bunun başlangıcını yaptık” demişti.
Rektör Aldemir’in açıkladığı proje için birkaç alternatif üzerinde durulduğu öğrenildi. 
YILDIZSPOR İLE GÖRÜŞME YAPILIYOR
Alternatiflerden biri, ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından kurulan ADÜ Spor futbol takımının güçlendirilmesi.
Bir diğer alternatifin ise ADÜ ile Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Yıldızspor’un birleşmesi olduğu ifade edildi.
Yıldızspor ile devam eden görüşmeleri, ADÜ adına Spor Bilimleri Fakültesi yöneticilerinin yürüttüğü belirtildi.
ALDEMİR: GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Ancak iki taraf arasında aşılamayan bazı pürüzler olduğu, bu nedenle birleşmenin sağlanacağı Yıldızspor kongresinin ikinci kez ertelendiği öğrenildi.
Konuyla ilgili Aydın Kulis’e konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Biz bir kulüp kurduk. ADÜ Spor Kulübü. Ya bir takım oluşturalım dedik ya da bir takımın içine girelim dedik. Bazı prosedürlerde sıkıntılar oldu. Eğer Aydın’ın faydasına olacaksa, haricen, dışarıdan her türlü desteği verelim dedik. Aydın daha tanınır olsun istedik. Yıldızspor ile görüşmeler devam ediyor. Ne sonuçlandı ne de ortada kaldı. Spor Bilimleri Fakültemizdeki arkadaşlar uğraşıyor” ifadelerini kullandı.