Yenikent Deresi ve çevresi düzenleme projesi çalışmalarında ikinci etap çalışmaları başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Söke Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen çalışmaların ikinci etabına geçildi. Bildiği gibi birinci etap çalışmalarında dere kenarlarında çimlendirme ve bitkilendirme çalışmaları tamamlanmış, güzel bir görüntü ortaya çıkmıştı.

İkinci etap çalışmalarında bir yanda dere kenarındaki 43. Sokakta kaldırımlar Söke Belediyesi şantiye ekiplerince yenilenirken; diğer taraftan dere kenarı düzeltme ve tesviye çalışmaları yapılıyor. Ayrıca tesviye çalışmaları biten noktalarda Park ve Bahçe İşleri ekiplerince sulama sistemleri ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yine alanda Söke Belediyesi ve Aydın büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler çimlendirme çalışması yapacaklar. Bir yanda 45. Sokak (sevgi yolu) diğer tarafta 43. Sokakta yapılan yenileme çalışmaları Yenikent Deresi çevresinde başta Yenikent Mahallesi olmak üzere Söke’ye nefes aldıracak yeni bir alan kazandırmış olacak. Yapılan çalışmalar kendini gösterdikçe, vatandaşlardan da tam not alıyor.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Sökemizde yeşil alanları çoğaltmak, Sökemizde vatandaşlarımızı rahat edeceği, dinlenebileceği alanları yaratmak üzere çalışmalarımız sürüyor. Yenikent’te oluşan bu alan vatandaşlarımız tarafından çok beğenildi. Vatandaşlarımızın mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.