İZMİR (AA) - İzmir'in Karabağlar ilçesinde dar gelirli aileler için yapımı planlanan ancak yargı kararları nedeniyle başlatılamayan TOKİ projesindeki bir grup hak sahibi, İlçe Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'ndan projenin önündeki engeli kaldırmasını istedi.

Belediye önünde toplanan grup adına konuşan Alişan İnal, TOKİ'nin 750 konutluk Uzundere projesi için kura çekimi yapıldığını ancak ilçe belediyesinin projeye ilişkin planları yargıya götürerek iptal ettirdiğini belirtti.

Uzundere'deki 80 hektarlık alanın bir bölümüne üniversite binaları yapılması talebinin TOKİ tarafından kabul edildiğini, 35 hektarlık alanın üniversiteye ayrıldığını aktaran İnal, "Geri kalan alan ise biz dar gelirli vatandaşların konutları için ayrıldı. Projenin ihalesi yapıldıktan sonra bir anda ne olduysa Karabağlar Belediye Başkanı ve bazı CHP'li milletvekilleri 'konut yapılmasına karşıyız' diye bir kampanya başlattı ve sürekli mahkemeye itiraz ederek sürecin bugünlere kadar uzamasına sebep oldu. Bu süreçte biz hayatında hiç ev sahibi olamamış ve normal şartlarda ev sahibi olamayacak, TOKİ'den kira öder gibi kendi evinde oturma hayali kuran dar gelirli, engelli şehit ve gazi yakını aileler, mağdur edildi ve hala edilmeye devam ediyor." dedi.

Sorunun bir an önce çözülerek mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiklerini söyleyen İnal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim yerinde dönüştürecek bir arazimiz yok. Biz nasıl ev sahibi olacağız ? Defalarca görüşme ve sorunlarımızı aktarma isteklerimizi neden geri çeviriyorsunuz ? Sürekli itiraz edip süreci durdurmaya çalıştığınız için hepimizin çok istediği üniversite inşaatı da aksıyor. Bizi yandaş ilan ettiniz. Bizim dar gelirli olmadığımızı aksine zengin olduğumuzu iddia ettiniz. Biz bu iddiaların hepsinin aksini kanıtlamaya hazırız. Gelin bu inattan vazgeçin ev sahibi olma hayallerimizle oynamayın."