İncirliova’da yaşayan Övünç Yorbik, Uzak Doğu seyahatinde tanıdığı ejder meyvesini (Pitaya) Aydın’da üretti.

Bir dönümlük serasında yetiştirdiği ejder meyvesinin, her direkte 4’er adet gruplar halinde bulunduğunu ve her bitki grubundan yaklaşık 40-45 meyve aldığını belirten Yorbik, bakım ve su ihtiyacı fazla olmayan ekstra gübre istemeyen dayanıklı ve verimli bir meyve olduğunu söyledi.

Ejder meyvesinin Aydın iklimini çok sevdiğini ve yüksek verimli olduğunu belirten Yorbik, “Şu an için ürünlerimi rahatlıkla satabiliyorum. Ancak daha büyük alanlarda hem meyve hem fidan yetiştiriciliği yapmak için çalışmalarıma başladım. Yüksek miktarda üretim gerçekleştirdiğimde Tarım ve orman Bakanlığımızın Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) aracılığıyla satmayı düşünüyorum” dedi.

Görüntüsüyle de büyük ilgi çeken Pitaya meyvesi, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve C vitamini yönünden oldukça zengin, Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan, lif yönünden zengin ve güçlü bir antioksidan özelliği taşıyor.

Daha çok Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam, Malezya gibi birçok farklı ülkede yetişen ve ülkemizde 15-25 TL arasında değişen Pitaya’nın tane fiyatı Avrupa’da 20 Euro’ya kadar çıkabiliyor.