Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde doğalgazla ilgili verdikleri önergenin CHP ve İYİ Parti oylarıyla Meclis gündemine alınmamasına tepki gösteren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’a, CHP İlçe Başkanı Kudret Uysal’dan tepki geldi. Uysal, Erol’u özel şirketleri savunmakla suçladı.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda bugün düzenlenen basın toplantısında, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, doğalgaz yatırımlarını değerlendirirken Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz yatırımlarına destek vermediğini söyledi.

Erol’un bu açıklamasına tepki gösteren CHP Buharkent İlçe Başkanı Kudret Uysal, “Özel şirketin cebinden daha az para çıksın onun derdindesiniz. Yahu ne kadar çok seviyorsunuz bu özel şirketleri” dedi.

Uysal’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Siz hiç televizyon izlemiyorsunuz galiba, haberler; her akşam insanların doğalgaz faturalarını ödeyemediği için kömüre doğru dönüş yaptığından bahsediyor. Bırakın bu ucuz politikaları da vatandaşın haline bakın.

‘Mavi Akım Projesi’ ortada, görkemli açılışlarda yapıldı. Madem özel bir şirketi değil vatandaşı düşünüyorsunuz söyleyin parti genel başkanınıza da kadim dostu Putin’den ricacı olsun “memlekette madame coco zengin oldu, battaniye satışları patladı. Vatandaş tezek yakmaya başladı, şu doğalgaz fiyatlarını bir indiriverin” desin. Haberiniz ola doğalgaza gelen zamlar son bir yılda yüzde 70’e yaklaştı.

Zaten vatandaş doğalgaz şirketine çalışır durumda. Asgari ücretli maaşının üçte birini doğalgaz faturası için ayırıyor. Geriye kalanla kira mı ödeyeyim, yaşamını nasıl idame edeyim? Onu düşünüyor. İşin içinden çıkamıyor. Siz kalkmış özel şirketin cebinden daha az para çıksın onun derdindesiniz. Yahu ne kadar çok seviyorsunuz bu özel şirketleri! Adamlar doğalgaz yatırımı yapacak iyi tamam yapsın. Ancak siz kanunen yapması gereken, bozdukları alt ve üst yapıyı belediye yapıversin, bir kıyak geçelim özel şirkete diyorsunuz.

“FAKİR FUKARANIN PARASINI ÖZEL ŞİRKETE HARCAMAM”

Soruyorum size; Belediye ne ile yapacak bunu? Aydın halkının parası ile. Ayıptır günahtır. Ne dedi geçen ayki mecliste Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu; ‘Ben vatandaşımın bir kuruşunu boşa harcatmam. Fakir fukara garip gurabanın parasını özel bir şirkete harcayacağıma 17 ilçeye hizmet götürmek için harcarım’ dedi.

Efendiler lütfen kendinize gelin ve şapkanızı önünüze koyun ve iki kere daha düşünün biz ne yapıyoruz diye.”