UŞAK (AA) - Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocabıyık, mesajında, bayramların büyüklere gösterilen saygıyı, küçüklere gösterilen sevginin önemini, birlik ve beraberliğin güzelliğini hatırlattığını belirtti.

Kurban Bayramı'nın kırgınlık ve dargınlıkların giderilmesine bir fırsat sunduğunu aktaran Kocabıyık, "Kuşkusuz ki kurbanlarımız yerine getirdiğimiz bir ibadet olmanın yanında, paylaşımlarımızla iç dünyamızı aydınlatmakta, toplumsal huzura katkı sağlamakta, dünya ve gönül bereketlerini artırmaktadır. İnanıyorum ki Kurban Bayramında sevincimizin acıya dönüşmemesi için daha dikkatli ve tedbirli davranacağız. Unutmamalıyız ki, salgın son bulmuş değil. Lütfen şu anda olduğu gibi bayram süresince de maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Bayramın güzelliği üzüntü ve hastalığa dönüşmesin. Ayrıca bayram dolayısıyla seyahat edecek vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, seyahatlerinde daha dikkatli olmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise yardımlaşma kültürünün hakim olduğu Kurban Bayramının hem dünyayı hem ahireti güzelleştirmek için önemli bir değer taşıdığını belirtti.

Vatandaşlara salgın tedbirlerine ve trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunan Çakın, "Dargınların barıştığı, kardeşliğin ve arkadaşlığın her zamankinden çok daha derin anlamlar taşıdığı bu değerli günler sevdiklerimizle bir araya gelebilmemiz ve hasretlerin son bulması adına güzel bir vesiledir. Kurban Bayramı'nın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, tüm Uşaklı hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." dedi.