Türkiye'nin yerli otomobili tanıtıldı. Tören, Kocaeli Gebze'de yapıldı. Türkiye'nin ilk elektrikli aracı görücüye çıktı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından üretilelecek olan TOGG'un tanıtım törenine katıldı. Ülken yaptığı açıklamada; "Ülkemiz için çok önemli bir dönemeç" dedi.

Yerli otomobilin üzerindeki branda kalktı. Haftalardır merakla beklenen elektirikli araç görücüye çıktı. Yerli otomobilin tanıtımı Koceli Gebze'de yapıldı. Tüm hakları Türkiye'ye ait olan yeni yerli aracın tanıtım törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, TOBB, sanayi ve ticaret odası temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nca ilk örneği tamamlanan otomobillerin seri üretimine 2022 yılında geçilecek. Yerli elektrikli otomobill üretim tesisi Bursa Gemlik'te Silahlı Kuvvetleri'ne ait alana kurulacak.15 sene içinde 5 model olacak. 30 dakikanın altında sarj olabilen yerli otomobil tek şarjla 500 km'lik menzile sahip.

Gebze'de düzenlenen törene Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'de katıldı. Ülken, "Bundan 2 yıl önce TOBB Genel Kurulumuzda başlayan süreçte çok önemli bir dönemeç olan tanıtım toplantısını Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu önderliğinde gerçekleştirdik" dedi.