Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Efeler’deki yangın bölgelerini ziyaret etti. Belediye ekiplerinin bölgede yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Tezcan, “Hasarın tespit edilip hızla giderilmesi en önemli konu. Yetkililerle görüşüyoruz. Süreci yakından takip ediyorlar” dedi.

CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile birlikte zeytinlik ve ormanlık alanda yangın çıkan Efeler’e bağlı İmamköy, Gölcük ve Pınardere Mahalleleri’ni ziyaret etti. Muhtarlar ve vatandaşlarla görüşen Bülent Tezcan, yangında oluşan zarara ilişkin bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Tezcan, “Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi sıcakların artmasıyla meydana gelen orman yangınları yüreğimizi yakıyor. Aydın’da dünden bu yana devam eden orman yangınlarıyla bölgede hasar gören yerleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımızla görüştük. İmamköy civarında geniş bir alanda ciddi zarar var. Orman yangınları çok büyük bir kayıp. Bir milli servetin yok olması. Sadece insanlarla ilgili değil, içinde yaşayan bütün canlılarla zararı var. Tabiatın yok olması hepimizi çok üzüyor. Bir kere her şeyden önce hasarın tespit edip hızla giderilmesi en önemli konu. Bu konuda yetkililerle görüşüyoruz. Bütün yetkililer süreci yakından takip ediyorlar” dedi.

“ÇİFTÇİLERE ZEYTİN FİDANI DAĞITILACAK”

Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyelerimiz çok etkin ve hızlı müdahale etiler bölgede yangının önlenmesi konusunda. Büyükşehir Belediyesi ayrıca hasarın giderilmesi için çok önemli bir müjde de verdi. Bütün yeri yanan vatandaşlarımıza, çiftçilerimize zeytin fidanı dağıtılacak. Bunu muhtarlarımızla paylaştık, bölgedeki vatandaşlarımıza çiftçilerimize ifade ettik.

Önemli olan önceden önlem alıp hem bu yangınlara fırsat vermemek için denetim faaliyetlerini çok sıkı ve yoğun yapılması. Her yıl çok geniş arazilerde yangınlarla karşı karşıya geliyoruz. Hepimiz için çok büyük bir acı bu manzara. İçimizi yakan bir manzara. Soğutma ve temizleme çalışmaları yapıp sorunları giderme görevi var. Hepimiz çok yakından takip ediyoruz Belediye Başkanlarına ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum.”