Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, CHP Bozdoğan İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. AKP’li Bozdoğan Belediyesi tarafından işten çıkartılan işçilere destek veren Çankır, Tezcan ve Bülbül önemli temaslarda bulundu.

İşçi heyeti adına konuşma yapan sendika temsilcisi, ‘Meclis kararı almışlardı. Toplantı yapılmıştı. Toplu işten çıkartacaklarına dair meclis kararını çıkarttılar. Meclis kararı sonrası sendika ile yaptığımız görüşmede bizim çıkartılmayacağımızı söylediler. Adeta bizimle dalga geçtiler. Son geldiğimiz noktada 23 kişinin kaldığı, ben de dahil 70 kişinin işten çıkartıldığı söylendi. Feragat belgesi verip imzalatmak istiyorlar. Bize bütün haklarınızdan feragat edin diyorlar. Biz size 5 bin lira maaş veririz diyorlar. İmzalarsak intihar etmişiz demektir” dedi.

CHP’li Bülent Tezcan : “Sizin insanlığınız bu kadar mı?”

Daha sonra konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Gelişimizin öncelikli planı bir hayırlı olsun ziyaretiydi. İlçe Başkanımıza hayırlı olsun diyecektik. Güzel, neşeli bir sohbet için geldik ama ne yazık ki hiç hoş olmayan bir tabloyla karşılaştık. Yazıktır. Bu kış gününün ortasında yazıktır. Yaklaşık 150 işçi işten çıkartılmış. Görünen tablo bu. Göreve geldikten sonra yapılan ilk iş işçi kıyımı. Bozdoğan’da görüyoruz ki yeni yönetim hizmet etmeye değil eziyet etmeye gelmiş. Hizmet etmeye değil işçi kıyımı yapmaya gelmiş. Yazıktır. Bu işçiler yurt dışından mı geldi? Bunlar Bozdoğan’ın insanları. Burada yaşayanlar. Bu işçiler avanta peşindeler mi? Alnının teriyle rızkını götürme peşindeler. Bozdoğan Belediyesi’ni ilk defa siz yönetmiyorsunuz. İlk defa iktidar değişikliği olmadı. O gün kıyım yapıldı mı? Ben geldim, benden öncekilerin hepsi düşmandır dedi mi? Buradan Bozdoğan Belediye Başkanı’na sesleniyorum; Eğer zerre kadar kendini Bozdoğan’ın evladı hissediyorsan, Bozdoğan’ın evlatlarına bunu reva görmeyeceksin? Demokrasiye inancınız nerede kaldı? 31 Mart’tan önce böyle söylemiyordunuz. Biz hizmet etmek istiyoruz diyordunuz. Vatandaş 15 sene sonra yetkiyi size verdi. Nereye oy verirse versin demokrasi anlayışınız bu kadar mı? İnsanlığınız bu kadar mı? Bırak belediye başkanlığını. Kapının önüne koyduğunuz vatandaşların nasıl yüzüne bakacaksınız? İşçiye böyle imzalatılan belgelerin hukuki bir karşılığı yoktur. Bunlar sizin işçiniz, köleniz değil. Herkese maraba gibi bakmaya alıştıklarından farkında değiller” şeklinde konuştu