AK Parti'de Pazartesi günü yapılacak 7.Olağan Kongre için mevcut İl Başkanı Ömer Özmen'in karşısına rakip olan Tanju Karaçancı, adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.  

AK Parti Aydın'da Genel Merkez'in işaret ettiği mevcut İl Başkanı Ömer Özmen'e karşı liste hazırlayan Tanju Karaçancı, kongreye saatler kala adaylıktan çekildiğini açıkladı. Daha öncede sosyal medya hesabından 'Hayırlı olsun' mesajı paylaşarak İl Başkanlığına atandığını ima eden Karaçancı, bu paylaşımını silmişti. 'AK Parti'nin kurumsal başarısı haricinde başka bir derdi olmadığını' belirten Karaçancı, "Bizim dava anlayışımızda emir demiri keser, partimin menfaatleri doğrultusunda adaylıktan çekiliyorum" diyerek kongrede aday olmadığını belirtti.  

Karaçancı yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Bir süre önce sesimizi duyurmak adına kongrede aday olacağımı açıklamış ve bu karar Aydınımızın 17 ilçesinde binlerce partili arkadaşımız tarafından olumlu karşılanmıştır. Yıllardır Aydın AK Parti teşkilatlarında özlenen ve hasretle beklenen, şevk ve heyecanı alevlendirmiş dava arkadaşlarımızın destekleriyle de Aydın ve Türkiye'nin gündemine gelerek sesimizi duyurmuştuk.

Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın karar ve görüşleri doğrultusunda AK Parti'nin kurumsal başarısı haricinde bir derdimizin olması mümkün değildir.

Partililerimizin teveccühü ve destekleriyle bayrağı daha ileriye taşıyabilecek yeteneği kendimizde gördüğümüz için ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın doğru bilgilendirilmesi noktasında çekincelerimizin olmasından dolayı açıklamalarda bulunmuştuk.

Bugün gelinen noktada 7.Olağan AK Parti Aydın İl Kongresinde partililerimizin ve delegelerimizin teveccühleriyle farklı bir seçim galibiyeti alabileceğimizin bilincindeyiz. Bu sonucun gerek teşkilatlarımızdan gerek kamuoyundan gelen pozitif dönüşlerle desteklendiğinin de farkındayız.

Ancak partimizin bu süreçte zarar görmemesi gerginliklerin tırmanmaması birlik ve beraberliğin tekrar tesis edilmesi esastır.

Bu süreçte bana destek veren hesapsız ve menfaatsiz sadece vatan millet, devlet adına partimize oy veren binlerce üyemize teşkilatlarımıza teşekkür ederim.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın kararları ve vekaleti AK Parti Genel Merkezinin takdirleriyle benimle birlikte yola çıkan arkadaşlarımın affina sığınarak 18 Ocak 2021 tarihinde yapılacak olan Ak Parti Aydın il Kongresinde aday olup liste sunmaktan partimin menfaatleri doğrultusunda vazgeçmiş bulunmaktayım.

Bizim dava anlayışımızda emir demiri keser anlayışı vardır.

Kıymetli kardeşlerim, yol ve dava arkadaşlarım bunun asla ve asla unutulmamasını istiyorum bu bir mücadelenin sonu değil yeni umut ve zaferin başlangıcıdır.

Zaman her şeyin ilacıdır."