Şehirlerarası otobüslerde uygulanan sosyal mesafe zorunluluğu nedeniyle yolcu sayısı düşünce bilet fiyatları fırladı. Vatandaşlar artışa tepki gösterirken firmalar artışın maliyetten kaynaklığını belirtti.

Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde dört mazeret şartını sağlayan vatandaşlar için seyahat seferleri başladı. Otogara giden vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uymak koşulu ile otogarda tek kişilik sıralar halinde bilet gişelerine alınmaya başladı.

Bilet almak için gişelere giden yolcular, fiyatları görünce adeta şok yaşadı. Aydın’dan bazı uzak şehirlere kesilen bilet fiyatlarının 500 TL’ye kadar ulaştığı görüldü. 46 kişilik yolcu kapasitesi olan araçların sadece 22 kişilik kapasiteye düşmesi nedeniyle fiyatların normalden fazla olması vatandaşların tepkisini çekti.

“GİDER FAZLA, YOLCU AZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali Dernek Başkanı Bülent Bulut, “Vatandaşlarımız bize lütfen tepki göstermesinler. Şehirlerarası yolculuklarda uzak bölgelere seyahat yapacak olan yolcularımızın araçlarını o bölgeden talepte bulunularak getirtiyoruz ve aynı zamanda gelen araçlarımız buraya boş bir şekilde geliyor. Araçlarımız geldiğinde ise sadece yarı kapasitesi kadar yolcu alarak mağdur vatandaşlarımızı şehirlerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Giderlerin fazla olmasından ötürü biletlerimiz maliyet fiyatına kesilmektedir” dedi.