Tüm dünyayı insan sağlığı kadar ekonomik olarak da tehdit altına alan ve zarara uğratan COVİD 19 pandemi sürecinde Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den esnafı sevindirecek haber Temmuz meclisinde geldi. 7 Nisan tarihinden sonra ilk kez toplanan Kuşadası belediye Meclisinde önemli kararlara imza atıldı. Her türlü zor koşula ve maddi zorluklara rağmen Kuşadası Belediye sosyal belediyecilik anlayışından taviz vermedi. 

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA PANDEMİ DESTEĞİ”

Koronavirüsle mücadele sürecinde aldığı tedbirler ve sunduğu hizmetlerle dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, esnafın yüzünü güldürecek bir karara imza attı. Pandemi sürecinde işyerlerini açamayan kiracılarından ve tezgâhlarını açamayan pazar yeri esnafından söz konusu döneme ilişkin kira bedeli almama kararı alan Kuşadası Belediyesi, işletmesini kendisinin yaptığı pazar yerlerinde bulunan tezgâhların ücretlerine ise zam yapmadı.

Pandemi nedeniyle 7 Nisandan bu yana yapılamayan Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı, yoğun bir gündemle Kervansarayda gerçekleşti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başkanlığında bir araya gelen Kuşadası Belediye Meclisi önemli kararlar aldı. Yapılan gizli oylama ile Encümen üyeliğine Funda Şenol, Seyfi Seyhan Suvarı ve Oğuzhan Turan’ın seçildiği toplantıda ihtisas komisyonları ile üye olunan birliklerin üyelerinin seçimi de yapıldı. Toplantıda ayrıca 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı, 2019 Yılı Meclis Denetim Komisyonu Raporu ve 2019 Yılı Faaliyet Raporu kabul edilirken Kuşadası Belediyesinin bir yıllık faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapıldı.

Kuşadası Belediye Meclisinde alınan en önemli karar, pazar esnafı ve belediyenin kiracıları ile ilgili oldu. Pandemi sürecinde dükkânlarını ve tezgâhlarını açamadığı için ekonomik olarak sorun yaşayan esnafı rahatlatmak amacıyla alınan karara göre, Davutlar Kapalı Pazar Yeri, Güzelçamlı Gece Pazarı ve diğer semt pazarlarında bulunan tezgâh ücretlerine zam yapılmazken Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde ise işletmeci firma ile varılan mutabakatla sözleşmede belirtilen oranın yarısı kadar zam yapılacak. Öte yandan pandemi sürecinde tezgahlarını açamayan pazar esnafı ile iş yerlerini açamayan belediye kiracılarından söz konusu döneme ilişkin kira bedeli alınmayacak.

ESNAFI RAHATLATACAK KARAR

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının bütün sektörleri olumsuz etkilediğini belirterek Kentimizin bu süreci en az zararla atlatması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar desteğe ihtiyaç duyan hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Pandemi sürecinde işyerlerini ve tezgâhlarını kapatmak durumunda kalan kiracılarımızı ve pazar esnafımızı rahatlatmak adına söz konusu döneme ilişkin kira bedeli almamanın uygun olacağına karar verdik. Bu da yaklaşık olarak 2 milyon 88 bin TLlik bir gelirden vazgeçmemiz anlamına geliyor. Ancak bu durum bütçe dengelerimizi bozmayacak” dedi.