Söke’de dün zirai alanda çıkan yangın Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından 15 saatte söndürüldü. Yangında 150 hektar alan küle döndü.

Yangın, dün saat 15:00 sıralarında Akçakonak Mahallesi’ndeki atış poligonu bölgesindeki zirai alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana da yayılan yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 56 arazöz, 14 su ikmal tankı, 8 İMA, 6 dozer, 8 helikopter, 2 uçak ve 340 personel ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye araçları ve personeli müdahalede bulundu. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması dolayısıyla vatandaşlar büyük tedirginlik yaşadı. Yenidoğan Mahallesi Özbey Mevkiinde 90 ev kontrol amaçlı gece boşaltıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Söke Kaymakamı Soner Yılmaz’da yangın alanına gelerek inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık 15 saat süren yangın sabahın erken saatlerinde kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmaları yapılarak tamamen söndürüldü. Söndürülen yangın sonrası yanan 150 hektar alan gün yüzüne çıktı. Dağlık alanın üst kısımlarında bulunan ağaçların yandığı görüldü. Yangının söndürülmesiyle vatandaşlar rahatladı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.