Söke'de verimli tarım arazileri üzerine yapıldığı gerekçesiyle geçen aylarda ruhsatı iptal edilen 5 çırçır fabrikasıyla ilgili 131 No'lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer'den açıklama geldi. Özer, "Söz konusu davayla ilgili yargı süreci devam etmektedir. Hakkımızda sürdürülen karalama kampanyalarını kınıyoruz" dedi

131 No'lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu başkanı İsmail Özer, Çırçır fabrikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın 1.İdare Mahkemesince depo olarak kurulup çırçır fabrikasına dönüştürülen işletmelerin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirten Özer, istinaf mahkemesi tarafından da işletmenin başvurusunun reddedildiğini açıkladı. Söke TARİŞ'in kurumsal kimlik ve yönetim kurulu üyelerine karşı aleyhe tutum oluşturulduğunu belirten Özer, "Hakkımızda sürdürülen karalama kampanyalarını kınıyoruz", açıklamasında bulundu. 

Özer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2014 yılında kooperatif ortaklarımızın şikayet dilekçelerine istinaden, Söke Ovası'ndaki muhtelif verimli tarım arazileri üzerinde tarımsal amaçlı depo olarak kurulup sonrasındaysa çırçır fabrikasına dönüştürülen işletmelere karşı, 131 No'lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak açtığımız davayla ilgili yargı süreci devam etmektedir.

Söz konusu davadan ötürü, bir süredir gerek ilgili çırçır fabrikası sahipleri ve gerekse de malum çevrelerce, kurumsal kimliğimize ve de yönetim kurulu üyeleri olarak şahsımıza karşı aleyhte bir tutum içerisine girildiği, iftira mahiyetinde çirkin iddialar ortaya atılarak değerli ortak ve üreticilerimizin göz bebeği olan 131 No'lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin de bu vesileyle yıpratılmaya çalışıldığı da ortadadır. 

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki; Halihazırda devam eden davayla ilgili hukuk çerçevesinde verilecek olan nihai karar açıklandığında, kooperatif olarak verimli tarım arazilerinin talan edilmesine karşı verdiğimiz haklı mücadelemizin yargı eliyle de olumlu yönde sonuçlanacağına canı yürekten inanıyoruz. Verdiğimiz bu mücadelede amacımız, değerli ortak ve üreticilerimizin menfaatleri doğrultusunda Söke Ovası'ndaki verimli tarım arazilerinin işgaline dur demek ve yargı tarafından emsal niteliği taşıyacak bir karara varılmasıyla Söke'de bir daha bu tür hukuk dışı girişimlere tevessül edilmemesini sağlamaktır.

"KURUMUMUZUN YIPRATILMAYA ÇALIŞILMASI MANİDARDIR"

Söz konusu fabrikaların, kuruluş sürecinde ilgili devlet kurumuna verdikleri depo kuracakları taahhüdünü çiğneyerek birer birer çırçır fabrikasına dönüştüğü ortadayken, geçtiğimiz süreçte Aydın 1.İdare Mahkemesince işletme faaliyetlerinin durdurulmasının ardından Kooperatifimiz yönetim kuruluna karşı, olumsuz söylem, iftira ve aslı astarı olmayan iddialarla belli mahfiller kullanılarak kapsamlı bir şekilde karalama kampanyası başlatılması ve türlü tezviratlarla kurumumuzun yıpratılma çabalarına ağırlık verilmesi de bu bakımdan manidardır.

"İSTİNAF MAHKEMESİ İŞLETMELERİN BAŞVURUSUNU REDDETTİ"

Halihazırda yargı süreci devam eden dava kapsamında, söz konusu çırçır fabrikası sahiplerince işletme faaliyetlerinin durdurulmasıyla ilgili kararın iptali için İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptıkları istinaf başvurusu da reddedilmiş ve verilen kararda, Aydın 1. İdare Mahkemesi kararının usul ve yasaya uygun olduğu da belirtilmiştir. Hal böyleyken, söz konusu dava kapsamında Danıştay’a da temyiz yolu açık olmakla birlikte yargı süreci de devam etmektedir.  
Sonuç olarak, Bağımsız Türk Yargısı’nın söz konusu davayla ilgili bu güne kadar verdiği ve vereceği tüm kararlara da sonuna kadar saygılıyız ve herkesi de saygılı olmaya davet ediyoruz. Devam eden yargı sürecine rağmen, gerek kurumumuz ve gerekse de yönetim kurulu üyeleri olarak şahsımıza karşı türlü mecralarda ısrarla sürdürülen karalama kampanyalarını ve gerçeği saptırma çabalarının müsebbiplerini de kınıyoruz. 

Şunun da bilinmesini isteriz ki, kurumumuzu söz konusu dava üzerinden türlü tezviratlarla yıpratma girişimleri de beyhudedir ve bu tür hadiseler birliğimizi ve beraberliğimizi de asla bozamayacaktır. Tam tersine değerli ortak ve üreticilerimizle bizi birbirimize daha da kenetleyecek ve üretime daha fazla katkı sağlamaya teşvik edecektir. 

 'Güçlü ortak güçlü Kooperatif' anlayışıyla yolunda emin adımlarla ilerleyen 131 No'lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak, her ne pahasına olursa olsun tüm enerjimizi üreticilerimizin ve ortaklarımızın ürettiği ürünlerinden daha da kazançlı çıkmaları adına harcamaya devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."