Söke Belediyesi’nde çalışan bir personelin koronavirüs testi pozitif çıktı. Belediyeden yapılan açıklamada, “İzinli olan bir personelimizin Ankara’da iken koronavirüs belirtileri üzerine test yaptırdığı, daha sonra testin sonucunu beklerken belediye binamıza gerekli evrakları vermek için 15 dakikalığına uğradığı tespit edilmiştir” denildi. 

Açıklama şöyle devam etti:
“Söz konusu personel binaya maskeli bir şekilde gelmiş ve kimseyle temas etmemiştir. Testinin sonucunun pozitif olduğunu binamıza gerekli evrakları teslim etmek için geldikten sonra öğrenmiştir. Personelimizin test sonucunun pozitif olduğunu öğrendikten sonra gerekli önlemler alınmış, tüm bina boşaltılarak ilaçlama ve dezenfektasyon çalışması gerçekleştirilmiştir. Birim içerisinde yakın temasta olan personelin tespiti de yapılmış, gerekli işlemlerin ardından izne gönderilmiştir. 
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in talimatları ile tüm önlemlerin alındığını ve sürecin yakından takip edildiğini kamuoyuna duyururuz. Koronavirüs (Covid-19) salgın sürecinin ilk başından bu yana tüm Söke’yi kapsayan çalışmalarla başarılı bir süreç yaşayan belediyemiz, bundan sonrası içinde mücadele çalışmalarına tüm hızıyla devam edecektir.”