Söke Belediyesi Park ve Bahçe işleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçede yeşil alan miktarı arttırılırken; vatandaşlar ve özellikle çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar da oluşturuluyor. Söke Belediyesi son yapılan çalışmalarla 6 yeni noktada çocuk oyun alanı oluşturdu.

Sazlı Mahallesi’nde düzenleme çalışması devam eden Sazlı Mahallesi’ndeki yeni park alanı başta olmak üzere Sarıkemer, Bağarası, Savuca ve Konak Mahallesi’nde de çocuk oyun alanı oluşturuldu. Bu alanlarda çocukların velileri için de oturma grupları olacak. Bu alanların bazılarında açık hava spor aletleri de konuşlandırılacak.

Diğer taraftan mevcut parklarda bulunan çocuk oyun gruplarının bakım ve onarım çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken; mevcut parklarda ihtiyaç olduğu tespit edilen 20 adet yeni oturma grubu ve 50 adet çöp kutusu montajı da başlatıldı.

Vatandaşların nefes alabilecekleri rahat ve huzurlu ortamların yaratılması için çalışmalara hız verdiklerini beliren Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Göreve geldiğimizden bu yana Sökemize 22 Bin metrekarenin üzerinde yeni park ve yeşil alan kazandırdık. Çalışmalarımız sadece Söke merkezde değil, çevre kırsal mahallelerimizi de kapsıyor” diye konuştu.

“Sazlı’daki çocukların sevinci görülmeye değerdi”

Çocuk oyun grupları kurulur kurulmaz çocuklar alana koşarken, sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Çocuklar Başkan Levent Tuncel’e teşekkürlerini ilettiler.