Koronavirüs nedeniyle esnafın borçlarını ödeyemediğini ifade eden Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, şoförlerin mevcut ödemelerinin en az üç ay ertelenmesini istedi.

Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, şoför esnafını da olumsuz etkiledi. İşlerin durması nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, borçların en az üç ay ertelenmesini istedi.

Esnafın bu süreçte devletten beklentilerinin olduğunu söyleyen Öter, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizi de etkisine alan bu olay, bizim mesleğimizi de vurdu. Çünkü şoförlerin ödemeleri, taksitleri, ticari kredileri var. Şu anda ödeyemez durumdalar. Esnaf sicil kayıtlarında şoförlük mesleği yapanların bu süreç içinde mevcut ödemelerinin ertelenmelerini talep ediyoruz. Esnafın kaldığı noktadan tekrar başlaması lazım. Şu anda şoför esnafımız çok zor günler geçiriyor. Bu nedenle devletimizden beklentilerimiz var. Bu beklentilerin gerçekleşmesini bekliyoruz. En az üç aylık bir erteleme bekliyoruz. Bir türlü bu beklentimizin karşılığını alamıyoruz.”

“GARAJ ÜCRETLERİNİN ALINMAMASI GEREK”

Garaj giriş çıkış ücretlerinin ödemelerinde de bu süreçte kolaylık beklediklerini dile getiren Öter, “Bizim aylık 40 lira ila 180 lira arasında garaj çıkış ödemelerimiz var. Bunların da ertelenmesi, faiz alınmaması lazım. Hatta bu süreçte garaj çıkış parasının alınmaması gerekiyor. Şu anda şoför esnafı kazanmadığı için hiçbir borcunu ödeyemiyor” diye konuştu.