Okulların kapandığı koronavirüs sürecinde en fazla mağduriyet yaşayan sektörlerden biri olan servis işletmeciliği, katsayı düzenlemesiyle yeni bir mağduriyet yaşadı. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, “Hiç olmazsa enflasyon oranında bir artışın esnafımıza yansıtılması en büyük dileğimizdir” dedi.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter,  katsayı oranlarının düşürülmesi nedeniyle şoför esnafının gelir kaybına uğrayacağını söyledi. Koronavirüs salgını nedeniyle zaten maddi zorluk yaşayan esnafın daha da sıkıntıya gireceğini ifade eden Öter, “Öğrencilerin okullara götürülmesi işini yürüten okul servisleri, yaşanan pandemi dolayısıyla okulların tatil edilmesinin ardından adeta unutuldu.  Okulların tatil edilmesinin ardından, zor bir sürece giren öğrenci servis şoförleri kara kara düşünüyor. Çünkü SGK pirim ödemeleri, araçlarının sigorta ödemeleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini kısıtlı imkanlarıyla bu süreç içerisinde ceplerinden ödeyen şoför esnafımız, önümüzdeki dönem içinde maalesef daha önceki dönemden daha da düşük bir ücretlendirme ile karşı karşıya kalacaklardır” dedi.

Katsayı oranlarının esnafın aleyhine olan bir şekilde güncellendiğini vurgulayan Bircan Öter, “Önceki dönemde 10-14 koltuk kapasiteli araç için 1,25 iken bu dönemde 10-16 kapasite arası 1,20 olmuş, Yine 15-19 kapasiteli araç için 1,50 iken bu dönemde 17-23 kapasiteli araç için 1,50 olarak değiştirilmiştir. Yine 20-29 koltuk kapasiteli aracın katsayısı önceki dönemde 2,10 iken 24-29 koltuk kapasiteli araç katsayısı 1,90 olarak güncellenmiştir. Bu nedenledir ki maalesef esnafımız büyük bir endişe taşımaktadır. Bu güncellemenin ve fiyat düşüşünün ise nedeninin düşen akaryakıt ücretleri olduğunu duymaktayız” diye konuştu.

“ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ İSTİYORUZ”

Şoför esnafının sadece akaryakıt gideri bulunmadığını, diğer tüm giderlerde artış yaşandığını  hatırlatan Öter, servis ücretlerinde enflasyon oranında artış istedi. Öter, “Asgari ücret artmıştır. Araçların bakım ücretleri artmıştır. MTV artmıştır. Araç sigortaları artmıştır. Yani sadece mazot düştü diyerek ücretlerin düşürülmek istenmesi, zaten pandemi sürecinde unutulan ve sıkıntıları giderilemeyen servisçi esnafımızın bu karamsarlığının giderilebilmesi açısından ve kendilerinin enflasyona ezdirilmemesi, hiç olmazsa enflasyon oranında bir artışın esnafımıza yansıtılması en büyük dileğimizdir” dedi.

“ESNAF ŞİRKETLERİN KONTROLÜ ALTINA GİRECEK”

Milli Eğitim İhale Genel Şartlarında yapılan bir başka değişikliğe dikkat çeken Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, ihaleye girebilmek için istenen ‘iş bitirme belgesinin’ şoför esnafını şirketlerin kontrolüne iteceğini savundu. Öter, “Esnafımızı etkileyen en önemli değişiklik ise Artık İhaleye girecek Gerçek veya Tüzel kişilerden İş bitirme belgesi istenmektedir. Bizim Esnafımız zaten küçük esnaf, yani hiçbir şekilde bir esnafımız ihaleye girip istenilen şartları sağlaması mümkün değildir. Böylece Esnafımız maalesef şirketlerin        kontrolü altına girmekte hak ettikleri ücretleri maalesef alamayacak konuma sokulmaktadır” dedi.