Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, belediyenin 2018 yılındaki çalışmalarına ilişkin Sayıştay raporunda 25 hususta usulsüzlüğün ve 1 milyon 450 bin lira kamu zararının tespit edildiğini söyledi. Alınmayan malların hepsini alınmış gibi göstererek 3 personele imza attırıldığını ifade eden Atay, “Bununla ilgili savcılığa yasal işlemler yapılmıştır” dedi.

Efeler Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında yapıldı. 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Efeler Belediyesi’nin 2018 yılındaki çalışmalarına ilişkin Sayıştay tarafından hazırlanan denetim raporu, üyelerin bilgisine sunuldu.

Toplantıda söz alan MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tolan, “Bizler de MHP Grubu olarak Sayıştay raporlarını inceledik. Sayıştay raporlarına baktığımızda 18 adet doğrudan belediyeyi ilgilendiren konularda hataların veya kasıtların olduğuna yönelik ifadeler bulunmakta. Diğer hususlarda da 5 adet eksiklik bulunmuş. Bununla ilgili belediyemiz cevaplarında, gereken hassasiyetin gösterileceğini, suçlu olan veya görevde suiistimali olan varsa bunların takibinin yapılacağı belirtilmiş. Meclis olarak biz de konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

“KORKTUĞUMUZ İÇİN İMZALATTI”

MHP’li Tolan’a yanıt veren Atay, “Dönemin özel kalem müdürünün yapmış olduğu usulsüz doğrudan alımlarla ilgili şahsına icra takibi yapılmıştır; itiraz etmiştir. Bunun karşılığında kendisiyle ilgili hem idari para cezası verilmiştir. Bu davalar, hukuki açıdan devam etmektedir. Diğer taraftan alınmayan malların hepsini alınmış gibi göstererek 3 personele imza attırılmıştır. 3 personel gelip de ‘Biz bu malları görmedik. Korktuğumuz için özel kalem müdürü bunları imzalattı’ diyerek beyanda bulunmuşlardır. Bunlarla ilgili de savcılığa yasal işlemler yapılmıştır. O konuda hiç endişe etmeyin” diye konuştu.