AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Tariş Germencik İncir Birliği'ni ziyaret etti. İncir alımını yerinde gören ve incelemelerde bulunan Savaş, çiftçilerle de bir araya geldi. TMO'nun incir alımına başlamasıyla çiftçinin nefes aldığını belirten AK Partili Savaş, "İlimizin bu güzel meyvesinin hakettiği değeri bulması adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Savaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İncir alımını yerinde görmek ve üreticilerimizle görüşmek üzere Tariş İncir Birliği Başkanımız Sayın Mustafa Bircan’ı, İlçe Başkanımız Sayın Abdurrahman Sivri, Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Ali Kılınç, Germencik Tariş İncir Kooperatifleri Birliği Müdürümüz Sayın Merve Kaykı, Nazilli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Necdet İzgü, Belediye Meclis Üyemiz Sayın Şeref Kaya ve çiftçilerimizle birlikte ziyaret ettik.

TMO’nun belirlediği standartlara göre incir alımına devam ediyor. İmzalanan iş birliği protokolünden bugüne kadar 150 ton incirin TMO tarafından alındı. İncir üreticisine nefes aldıran bu anlaşmanın piyasayı rahatlattı.

İlimizin bu güzel meyvesinin hakettiği değeri bulması adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz"