AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, 2023’te yapılması planlanan yerel seçimlerde aday olarak Rıza Posacı’yı işaret etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Posacı, “Eğer bu yönde bir talep olursa, bana görev verilirse yaparım” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Milletvekili Rıza Posacı’yı işaret etti. Katıldığı bir canlı yayında konuşan Metin Yavuz, “Ben bu konuda bizim vekil arkadaşlarımızın içinden birisi olması gerekirse belediye başkanlığı yapmış, bu işi yapabilecek arkadaşlarımız olduğunu düşünüyorum. Ben bu işi Rıza Posacı’nın yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

Yavuz’un açıklamasının ardından gözler Rıza Posacı’ya çevrildi.

“BANA UZAK BİR İŞ DEĞİL”

Aydın Kulis Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Tabi bu Metin beyin kendi görüşü. Bizim vekil olarak görevimiz aday bulmak, aday önermek. O da benim bu işi yapabileceğimi düşünerek benim ismimi önermiş. Tabi daha çok zaman var. Bu dere çok su götürür. Belediye başkanlığı benim yapmadığım iş değil. Bana çok uzak bir iş değil. Eğer bu yönde bir talep olursa, bana görev verilirse yaparım. Sanırım Metin bey, Mustafa beyin iki kez aday olduğunu ve bir daha aday olmaması gerektiğini düşünerek böyle söylemiş” diye konuştu.