Aydın’ın başarılı iş adamı, Eşin Group Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Eşin, Ayasofya’nın ibadete açılması dolayısıyla bir açıklamada bulundu. "Ayasofya sadece bir cami açılışı değildir. Direniştir, mücadeledir" diye konuşan Eşin, "Buna vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Eşin, bunun bir cami açılışından çok daha fazlası olduğuna dikkat çekerken, mesajında şu cümlelere yere verdi;

“Ayasofya’nın ibadete açılışını sadece bir camii açılışı olarak görenler büyük bir yanılgı içerisine düşmüş demektir. Zira amaç sadece cami açmak olsa, hemen yanı başındaki Sultan Ahmet Camii mevcut ihtiyacı karşılamaya yetmektedir. Ayasofya’yı açmak demek; 86 yıllık bir esaretten kurtulmak demektir, zahirde Anadolu halkı, gerçekte ise Anadolu halkına umudunu bağlayan tüm dünya Müslümanlarının umudu olmak demektir, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da olanları umursuyoruz ve oradaki kardeşlerimizin arkasındayız demektir, Müslüman devletlere zorla dayatılan Avrupa’nın kokuşmuş , çürümüş, emperyalist ve sömürgeci düzenine karşıyız demektir.

Ayasofya sadece bir cami açılışı değildir. Direniştir, mücadeledir, değerler savaşıdır, aile yapısını korumak, neslin bozulmasının önüne geçecek adımlar atmaktır. Bir yabancının sizin evinize gelip bundan sonra salonu ben kullanacağım, siz de buna sessiz kalacaksınız demesi ve buna sizin sessiz kalmanız ne kadar üzücü ise, 86 yıldır Ayasofya’nın kapalı tutulması da bizim için odur. Hamdolsun salonumuzdan o yabancıları atıyoruz.

Türkiyemin güzel insanları ! Bizler kardeşiz. Kendi içimizde kavga da ederiz, birbirimize laf da söyleriz. Ama ülkemize ve milletimize bir saldırı olduğunda her zaman yekvücut oluruz ve inşallah olmaya devam edeceğiz. Eğer bu karar kâfiri rahatsız ettiyse, o zaman bu karar Allah’ı razı edecektir inşallah. Buna vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”