Aydınlı İş İnsanı Rıdvan Eşin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Eşin mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Allah; kendisine olan kulluğumuzun göstergelerinden biri olarak bize Kurban Bayramı'nı hediye etmiştir. Kestiğimiz kurbanların ne etleri ne de kanları bize fayda sağlayacak değildir. Fayda sağlayacak olan, bunu Allah rızası için, samimi bir şekilde yapıyor olmamızdır.

Kestiğimiz kurban, eğer içimizdeki kötülüklerden, nefretten, kinden, düşmanlıktan, zorbalıktan, hırsızlıktan, iftiradan, dedikodudan, bencillikten, Allah dışındaki kişi ve sistemlere kulluktan, hırsızlık yapmaktan ve diğer tüm kötülüklerden bizleri alıkoymaya vesile olmuyorsa, kurban kesmenin ne anlama geldiğini tam olarak idrak edemediğimiz sonucu ortaya çıkar.

Kurban; vacip bir ibadet olup, sadece ekonomik durumu iyi olanların yerine getirmekle mükellef olduğu bir ibadettir. Lakin durumu olmayanlar üzülmesinler. Sahip oldukları herhangi bir kötülükten vazgeçmeleri, Allah katında belki kurbanın ne anlama geldiğini bilmeden hayvan kesenlerin kestiği hayvandan daha kıymetli olabilir.

Sizler vegan yada vejeteryan olabilirsiniz. Lakin toplumda ekonomik durumu iyi olmadığı için, aylarca evine bir kilo et alamamaktan vejeteryan gibi yaşayan insanların olduğunu unutmamak lazım. Bu sebeple dayanışmayı pekiştiren, ihtiyaç sahiplerini zorunlu vejeteryanlıktan kurtaran bu ibadete saygı duymak gerektiğini lütfen göz önünde bulunduralım.

Kurban ibadetinin pek çok faydaları vardır;

Kesilen kurbanı gören insanların içindeki vahşet duyguları bir nebzede olsa ortadan kalkar,

Aile üyelerini bir araya toplar ve üyeler arasındaki hasreti giderir,

Komşulara dağıtılan kurban eti onlarla aramızda komşuluk hukuku kurulmasına vesile olur,

Akrabalarla bayramlaşmak akrabalık bağlarını güçlendirir,

İhtiyaç sahibi insanlara dağıtılan kurban eti toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirir,

Dolayısıyla, eğer tek bir kurban kesmeye gücünüz yetiyorsa, lütfen onu bir yerlere bağışlamak yerine kendiniz kesin ve kendiniz dağıtın. Bunu yaptığınızda ortaya çıkan manevi sonuçlar sizleri ziyadesiyle memnun edecektir.

Aynı topraklarda yaşayan farklı fikirlerdeki insanlar da olsak, hepimizin Adem ve Havva’nın çocukları olduğumuzu unutmayalım. Kardeşliğimizin pekiştiği, saygı ve huzur içerisinde yaşayacağımız nice bayramlarda buluşmak dileğiyle, büyüklerimin ellerinden,küçüklerimin gözlerinden öperim.”