ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Basın Bayramı nedeniyle yemekte ağırladığı gazetecileri zan altında bırakan ifadeler kullandı. Basın Bayramında gazetecileri ağırladığını unutup, gazetecilere yönelik hakarete varan sözler sarfeden Aldemir'in sözleri tepki çekti. Aldemir, ABGC Başkanı Cem Ulucan'ın sert uyarısı üzerine özür diledi. 

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı. Davet, Basın Bayramı kutlamasından çok Rektör Aldemir'in gazetecileri suçlama gecesine döndü. 
Cemiyet Başkanlarının ardından kürsüye çıkan Rektör Aldemir, bugüne kadar hakkında yayınlanan haberleri hatırlattı. 
Kars'ta bir sucuk fabrikasında çalışırken sağlığa zararlı sucuk üretmekten ceza aldığını kabul eden Osman Selçuk Aldemir, "26 yıl önce 3.5 ay çalıştığım bir sucuk fabrikasında para cezası aldım. Gururla ifade ediyorum. Aldığım para cezasını buldum. Bugünkü değeri 6 lira. Neredeyse Türkiye’de meclise kadar taşındı bu olay. Hangi alçağın yaptırdığını biliyorum. Neden yaptırdığını da biliyorum" dedi. 
"HABER BAŞINA 5 BİN LİRA ALIYORLAR"
İsim vermeden bazı gazetecileri suçlayan ancak davetteki tüm gazetecileri zan altında bırakan Aldemir, Basın Bayramını kutlamak için çağırdığı gazetecileri oldukça şaşırttı. 
Aldemir, kendisi aleyhinde yayın yapılması için gazetecilere, her haber için 5 bin lira ödendiğini öne sürdü. 

AMAN HABER OLMASIN! 
Rektör Aldemir, şaşkınlık içinde izlenen konuşmasının sonunda, söylediklerinin haber yapılmaması talimatını verdi. 
Aldemir, şu ifadeleri kullandı:
"Bugünkü olan bu olayları eğer herhangi bir yerde kullanmazsanız, tabi ki haddimiz değil böyle birşey ama olumsuz konuşturabilecek bir haber oluşturmazsanız minnettar olurum. Çünkü doluyum. Üniversitemizde hak etmediği şeylerle karşı karşıya kalıyoruz."

ABGC BAŞKANI ULUCAN'DAN TEPKİ
Rektör Osman Selçuk Aldemir, konuşmasının ardından döndüğü masasında Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan'ın tepkisiyle karşılaştı. Meslektaşlarının duyduğu rahatsızlığı ileten Ulucan, Aldemir'le birlikte sahneye çıktı. 

REKTÖR ÖZÜR DİLEDİ
Yeniden mikrofonu eline alan Rektör Aldemir, sarfettiği sözler nedeniyle özür diledi. Aldemir, "Ben buradaki herkese olan saygımdan ötürü geceyi organize ettik. O bahsettiğim konuda burada hiç kimse yok. Herkes içini rahat tutsun. Dedim ya çok doluyuz. Farkında olmadan o kadar enteresan sıkıntılar yaşıyoruz ki, her sabah kalktığımızda bir sorunla karşı karşıya kalınca sonuçta biz de bir biyolojik materyaliz. Sonuçta biz de bir insanoğluyuz. Lütfen yanlış anlaşıldıysa, ben özür dilerim. Ama inanın ben buradaki arkadaşlarımla öyle bir şey hissetmiş olsam, çok samimi söylüyorum böyle bir ortama girmem. Ki bunu ben organize ediyorum" dedi. 

"EĞER ANKARA'DA ARKASI SAĞLAMSA..." 
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, "Sayın Rektör tüm samimiyetiyle 17 aydır yaşadığı tüm sıkıntıların getirdiği birikimle bazı sözler sarfetti. Tabi bunun yeri burası değildi.  Sayın Rektörün eğer Ankara’da arkası sağlamsa, Ankara’ya sözünü geçirebiliyorsa,
Bunu burada değil de Ankara’da daha gür sesle anlatmanızı rica ederim. Bizim de 
bugün burada ve Türkiye’nin bir çok yerinde yaşanan, meslek ilkelerine aykırı olan davranışların son bulması için, neden meslek yasasının çıkmasını istediğimizi anlaşılacaktır" diye konuştu.