Efeler’de iki hafta önce polise silahla saldıran ve özel harekat ekiplerinin evine operasyon düzenlediği Savaş E., bugün Germencik’e bağlı Alangüllü Mahallesi’nde kovalamaca sonucu yakalandı. Bu kez boğazına silah dayayıp teslim olmak istemeyen şüpheli, ikna edilerek gözaltına alındı.

 Olay, Zeybek Mahallesi Kadıköy Kavşağında iki hafta önce meydana gelmişti. Daha önce karıştığı bir suç nedeniyle aranan şüpheli Savaş E., polise ateş açarak olay yerinden kaçmıştı. Şüpheliyi yakalamak için çalışma yürüten ekipler, bugün Savaş E.’nin içinde olduğu öğrenilen aracı takibe aldı.  
Havaya açılan ateşlere ve kırmızı ışıklara aldırış etmeden ‘dur’ ihtarına uymayan Savaş E. ve yanındaki kardeşi G.E., kiraladıkları araçla kaçmaya başladı.  Daha sonra aracı yol kenarına bırakarak koşmaya başlayan zanlılar, Germencik’e bağlı Allangüllü Mahallesi’nde çalılıkların arasına saklandı. Ortak çalışma yürüten polis ve jandarma ekipleri kaçan şüphelilerin yerini tespit etti. Savaş E., teslim olmak istemeyince boğazına silah dayadı. Olay yerine özel harekat ve 112 Acil Sağlık ekipleri de sevk edildi.
Kendine zarar vermek isteyen Savaş E. için Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden bir uzlaştırmacı istendi. Savaş E., çalışma sonucu ikna edilirken kardeşi G.E.'yi dağlık alanda arama çalışmaları devam ediyor.