Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, altın satışlarında kuyumcuların fırsatçılık yaptığı, bu nedenle piyasada ziynet altın olmadığı iddialarına yanıt verdi. Önal, “Biz elimizdeki ürünü 5 lira karla satıyoruz. Çeyrek altın, İstanbul’daki büyük firmaların ellerindeki mamulleri fark koyarak satmak istemesi nedeniyle piyasada yok” dedi. 


Piyasada ziynet altın bulunmadığını, ilçedeki kuyumcuların her geçen gün yükselen fiyatlar nedeniyle fırsatçılık yaptığını öne sürenlere yanıt veren Nazilli Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İbrahim Önal, “Çeyrek altın, İstanbul’daki büyük firmaların ellerindeki mamulleri fark koyarak satmak istemesi nedeniyle piyasada yok. Biz, halkımızı mağdur etmeyelim, yok satalım ama halkımızı kazıklamaya aracı olmayalım demekle yanlış mı yaptık?” diye konuştu. 
Önal’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Öncelikle belirtmem gereken konu ‘altında fiyat artışları’ ve ‘bizlere yansımasının ne şekilde gerçekleştiği’. Bazı sosyal medya kullanıcıları ve birebir muhatap olduğumuz dostlarımıza kendimizi anlatamadığımızın farkına vardık. ‘Ziynet altın yok! Hepsi yok diyor! 10 sarraf dolaştım bulamadım! 11’inci de buldum! Bunlar dün ağlıyordu! Fırsatçılık yapıyorlar! vs...’
Öncelikle genelleme yaparak bizi kötü gösterenlere vermem gereken cevap; kardeşim ekonomimiz maalesef iyi değil. Sadece bizim sektörümüz değil, tüm işletmelerin işleri tıkırında değil. İşlerin durgunluğu ya da ekonominin bozuk olmasını dile getirmek, ‘ağlamak’ ise hep beraber ağlamamız lazım.”
“5 LİRA KARLA SATIYORUZ”
Nazilli’deki kuyumcuların çeyrek altın 5 TL karla sattığını söyleyen Önal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Devletin tekelinde olan ziynet (çeyrek ve diğerleri) altınlarının dağıtımındaki ilk merkez olan İstanbul’daki büyük firmalar, kademeli olarak son kullanıcıya yansıyacak şekilde ellerindeki mamullere fark koyarak satmak istemektedirler.
Bugün itibarıyla fiyatlandırma yapacak olursak, çeyrek altının Nazilli’deki bir sarrafa maliyeti ‘865-870’ TL’dir.
Normal zamanda 845-850 TL olan bir altını bu gibi anormal süreçlerde siz değerli müşterilerimize 5 TL kar ile 870-875 TL’ye satmamız ya da Aydın, İzmir gibi 900-920 TL’ye satmamızı mı isterdiniz?
Biz bugün için yüksek fiyatla alım-satım yaparak halkımızı mağdur etmeyelim, yok satalım ama halkımızı kazıklamaya aracı olmayalım demekle yanlış mı yaptık?
Bizler neden altın satıp para kazanmayalım? Derdiniz varsa önce danışın, sorun, sorgulayın. Neden Nazilli’de çeyrek altın 855, İzmir’de 920 diye bir bilene sorun!
Kapımız her daim açıktır...”