Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu,  1,1 TL olarak açıklanan pamuk primini normal karşıladıklarını söyledi. 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli pamuk primini açıkladı. Buna göre, pamuk primi 80 kuruştan, 1,1 TL’ye çıkarıldı. Yeni fiyatla ilgili değerlendirmede bulunan Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Rakamlar son iki yılda da 80 kuruşa sabitlenmişti. Yeni miktar normal bir fiyat olarak değerlendirebilir” dedi. 
Kendirlioğlu şu ifadeleri kullandı:
“2017’den bu yana 70 ile 80 kuruş arasında değişiyordu rakamlar son iki yılda da 80 kuruşa sabitlenmişti. 2018 ile 2019 primleri 80 kuruştu. Geçen sene ve evvel sene ödemelerimiz olmamıştı. Bu sene ise 1.5 TL olarak taleplerimizi illettik ancak 1.1 olarak gerçekleşti. Şu sevindirici; pamuk fiyatlarında 15-20 günde yukarıya doğru çıktı. 4.4’ten başlayan fiyatlarımız şu anda 5.4’e kadar yükseldi. Bu iyi bir gelişme. 1.1 TL olan pamuk primi de çok eleştirilir bir fiyat değil ama fiyatlarımız üretim başındaki gibi olsaydı 1.5 ile değerlendirilebilirdi. Normal bir fiyat olarak değerlendirilebilir.”