AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, gündemdeki bazı konularla ilgili açıklama yaptı. Aydın-Denizli Otoyolu’nun temelinin atıldığı yer üzerinden oluşan polemiklere yanıt veren Özmen, “Daha önce de köprüleri ve otoyolları eleştiren zihniyet, açılışını da Aydın sınırlarında yapacağımız bu otoyol faaliyete geçtiğinde umarım mahcup olacaktır” dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, gündeme dair yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 bütçesini eleştiren Özmen, Aydın’da yıkımına karar verilen dokuz okul binası ve Aydın-Denizli Otoyolu temel atma töreni ile ilgili tartışmalara da açıklık getirdi.

“BÜTÇELER VİZYON GÖSTERGESİDİR”

Özmen, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin 5 yıl öncesine göre azaldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Aydın Büyükşehir Belediye Bütçesi; 2017 yılında 920 milyon TL, 2018 yılında 935 milyon TL, 2019 yılında 950 milyon TL, 2020 yılında 810 milyon TL ve 2021 yılı için 830 milyon TL olarak belirlenmiştir.

Görüldüğü üzere şehrimizin bütçesi yerinde saymaktan bile uzak 5 yıl öncesine göre 90 milyon TL azalmıştır. Bir de planlanan bu bütçenin hayata geçirilmesi var. Örneğin; 2018 yılı bütçe gelirleri gerçekleşme oranı yüzde 59,54 iken gider gerçekleşme oranı yüzde 79,50’dir. 2017 yılında ise bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 48’dir.

Nüfus olarak Aydın’ımızın en küçük ilçelerinden biri olan Buharkent Belediyemiz 2017 yılında 10 milyon TL olan bütçesini, 2018’te 11 milyon TL’ye, 2019’da 15 milyon TL’ye, 2020’de 11 milyon 250 bin TL’ye, 2021 yılında ise 2017 yılı bütçesine göre ikiden fazlaya katlayarak 22 milyon 500 bin TL’ye yükseltmiştir. Kuşkusuz iki Belediyenin nüfusu ve yapısı karşılaştırılamaz ama ufuk ve vizyon ile şehre hizmet aşkı birleşince Buharkent Belediyemiz örneğinde görüldüğü gibi tekeden sütte çıkıyor.

Bütçeler aynı zamanda Belediye Başkanları’nın da bir nevi vizyonu ve misyonunun bir göstergesidir. Buna göre bu, 5 yılda 90 milyon TL geriye giden Aydın Büyükşehir Belediye Bütçesi de vizyonun ve misyonun açık göstergesidir. Grubumuz bütçeyi encümen kararı doğrultusunda şehre hizmet edilsin anlayışı ile kabul etmiştir. Ancak bütçe yetersizdir. Örneğin son deprem ile birlikte tekrar deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu süreçte Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’na ayrılan 5 milyon TL’lik rakamı yetersiz buluyoruz. Yine Tarım şehri olan Aydınımızda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na ayrılan 8 milyon TL de yetersizdir. Tabi dönem sonunda bunların ne kadarı gerçekleşecek o da ayrı bir konu. Bunu da hep birlikte göreceğiz.”

“OKULLARIN GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Depreme dayanıksız okulların güçlendirme çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Özmen, “Gündemde olan bir diğer konu ise Aydın’da yıkımına karar verilen 9 tane okul binası bulunmaktadır. 7 tanesinin yıkım ihalesi gerçekleşmiş yıkımı yapılmaktadır. Diğer iki bina da boşaltılmış durumdadır. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre okullarımızın güçlendirme çalışmaları da hızlı bir şekilde devam etmektedir” dedi.

“OTOYOLUN ÜÇ ŞANTİYESİNDEN İKİSİ AYDIN’DA”

Aydın-Denizli Otoyolunun temelinin atıldığı yer üzerinden oluşturulan polemiklere de yanıt veren Özmen sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Otoyolun üç şantiyesinden biri Denizli’de ikisi Aydın’da, Kuyucak ve Dalama’da olacaktır. Otoyol inşaatında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak ve kullanılacak malzemenin temininde yerel kaynaklardan faydalanma konusunda azami gayret gösterilecektir.

 Uzun yıllardır beklenen, bölgeye hem ticari, hem turizm, hem de ulaşım noktasında ciddi imkanlar sağlayacak olan bu otoyolun iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca hem Aydın hem de Denizli illerimizde bu zamana kadar görev yapmış ve şu anda görevde olan tüm milletvekillerimizin bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki gayret ve çalışmaları herkes tarafından bilinmektedir.

Daha önce de köprüleri ve otoyolları eleştiren zihniyet açılışını da Aydın sınırlarında yapacağımız bu otoyol faaliyete geçtiğinde umarım mahcup olacaktır. Ayrıca biz Aydın olarak 20 yıldır otoyol konforunu yaşayan bir il olarak, Denizli otoyol ile daha yeni tanışacak. Bu tür polemikler ile kimse şehrimize yaptığımız ve yapacağımız hizmetlere gölge düşürmeye kalkmasın. Aydın’da bizim, Denizli’de bizim. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirme gayreti ile Milletvekillerimizle beraber çalışmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz inşallah.”