Nazilli Belediyesi, Dünya genelinde yaşanan deprem olaylarının ardından vatandaşı bilgilendirmek için Nazilli’deki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları kitapçığını resmi internet sitesinde yayınladı. 
Deprem konusunda halkın bilgilendirilmesi ve toplumsal bilinç oluşturulması için büyük bir özveri ile çalışan Nazilli Belediyesi, ilçedeki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları kitapçığını resmi internet sitesinde yayınladı.

NAZİLLİ'DEKİ DEPREM TOPLANMA ALANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA!

“DEPREM DEĞİL İHMAL ÖLDÜRÜR”
Tüm Türkiye’de vatandaşların deprem konusunda bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Yaşanabilecek afetler sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar vatandaşlarımızın panik olmasını önlemek, sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak, halkımızın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak, güvenli bir şekilde toplanabileceği ve fiziksel tehlikesi bulunmayan alanlar hazırlanan kitapçıkta belirtildi. Son günlerde yaşadığımız olaylar ‘Deprem değil ihmal öldürür’ sözünün gerçekliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu nedenle vatandaşlarımızın deprem anında ve sonrasında neler yapması gerektiğini en iyi şekilde bilmesi gerekiyor " diye konuştu.  
“VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ”
Deprem bilinci konusunda büyük hassasiyet gösteren Nazilli Belediyesi, geçtiğimiz Kasım ayında Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ADÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç ve Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şule Gök Tudeş’in konuşmacı olarak katıldığı Deprem Bilinci ve Depremden Korunma Yolları konferansta da vatandaşları bilgilendirmişti.