AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Aydın'daki koronavirüs vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özmen, "İlimiz genelinde 341 kişi filyasyonda takip edilmekte olup, filyasyon oranımız %97’dir. Ayrıca 5 bin 692 vatandaşımızın evde izolasyon takipleri devam etmektedir” dedi.

Aydın’da ortaya çıkan koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Özmen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Aydın merkez ilçemiz olan Efeler ’de üç öğrenci yurdu bu amaçla ayrılmış olup, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sağlık çalışanlarımıza tahsis işlemi ilgili müdürlüklerce gerçekleştirilmiştir. Diğer ilçelerimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı yurtların tahsisi sağlanmış olup ilçe düzeyinde sağlık çalışanlarımızın anılan yurtlara yerleştirme işlemlerinin devam ettiği bilgilerini yetkililerden aldık” dedi.

"YATAK DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 60'TIR"

İlimizde bugün itibariyle toplam tescilli yatak sayımız 3 bin 210, toplam yoğun bakım yatak sayımız 503, toplam ventilatör sayımız 318 olup, yatak doluluk oranımız ise yüzde 60’tır” diye konuştu. Ayrıca bu süreçte hayırseverlere de teşekkür eden Ömer Özmen “ Nazilli ilçemizde ilçe başkanlığımız, Nazilli Ticaret Borsası ve Kaymakam Bey’in de katkıları ile 725 bin TL değerinde 17 adet ventilatör yani solunum cihazı ve 1 adet video laparaskopi cihazı Nazilli Devlet Hastanesine teslim edilmiştir” ifadelerini kullandı.

"LÜTFEN BİR MÜDDET AYDIN'A GELMEYİN"
Vatandaşlarımız kendini izole etmeli diyenn Özmen “Burada en önemli etken tabi ki vatandaşlarımızın bir çoğunun kendini izole etmesi, en azından bu konuda gayret göstermesidir. Vaka sayısının artıp artmayacağını siz hemşerilerimizin evde kalıp kalmaması belirleyecek. Ama görüyorum ki maalesef sokaklarda çok önemli bir hareketlilik var. Bir çağrım da Aydın’a gelecek olanlara, lütfen bir müddet Aydın’a gelmeyin. Bu iş bitsin Aydın’ın güzelliklerinin tadını sağlık içinde sonra hep beraber görelim, tadalım, gezelim inşallah” dedi.